Foto: www.fotolorenz.be

31-08-2016 – Mr. Kasterlee heeft ook tijdens deze editie van de Short Rally van Kasterlee zijn naam weer waargemaakt. Piet van Hoof en Rob Basten schreven afgelopen zondag de zege op hun naam. Toch was de concurrentie tijdens deze editie niet te min, en meer info vindt u dan ook in het wedstrijdverslag hieronder.

De concurrentie zou voornamelijk moeten komen van de WRC’s en R5’s, waar er een klein aantal van aan de start stond tijdens deze wedstrijd. Zo zou Jeroen Swaanen sinds de ELE Rally van 2015 zijn rentree maken in de Ford Fiesta R5, en waren ook Guino Kenis en navigator Robin Buysmans van de partij in hun brute Mini Cooper WRC. Tom van Rompuy was daarbij ook een leuke outsider, maar hij zou waarschijnlijk eerder concurrentie gaan vormen aan Sander van Hoof (Mitsubishi Lancer Evo X), Arjen de Koning (Mitsubishi Lancer Evo 6.5) en Steve Bécaert (Mitsubishi Lancer Evo X).

Met zeven klassementsproeven op het programma verdeeld over De Hese en Goor ging de wedstrijd onder een stralend zonnetje van start. Het was gelijk Piet van Hoof die tijdens de eerste proef een kanontijd klokte en gelijk zeven seconden sneller was dan Swaanen. Die laatste klokte echter weer een snelste tijd bij Goor en wist zo het verschil weer iets te verkleinen naar 5 seconden. Swaanen werd voorlopig gevolgd door Kenis in het klassement, maar die zou even later de strijd moeten staken toen de motor niet langer meewerkte.

Na het wegvallen van de Mini-rijder was het Sander van Hoof die de derde positie op zich nam en slechts vier seconden achter Swaanen geklasseerd stond, die door wat kleine foutjes inmiddels al een achterstand van 15 seconden had op de leider in het klassement. Daarachter was er een heel groot gat ontstaan, maar speelde zich desondanks een leuke strijd om de vierde positie af tussen de Mitsubishi’s van De Koning, Bécaert en ook Martin van Iersel.

Swaanen wist uiteindelijk bij Goor telkens opnieuw de snelste tijd te klokken, maar dan kwam Van Hoof weer met een kanontijd op de Hese. Hetzelfde verhaal speelde zich ook tijdens de laatste twee bouclés van de wedstrijd af, en daarmee werd het duidelijk dat Van Hoof zijn negende zege in Kasterlee zou gaan pakken tijdens zijn twaalfde deelname aan dit evenement. Swaanen werd uiteindelijk nog krap tweede nadat Sander van Hoof een erg sterke slotfase reed en slechts drie seconden tekort kwam op de tweede positie.

Achter het trio vooraan moest De Koning tevreden zijn met een vierde positie. De top 3 was duidelijk te snel voor hem, maar met anderhalve minuut achterstand was hij nog altijd sneller dan Van Iersel, die op zijn beurt de vijfde positie in de slotfase nog wist op te eisen van Bécaert, de snelste Belgische coureur uit het klassement. Van Rompuy kende een matige wedstrijd en zou uiteindelijk ‘slechts’ als negende eindigen.

Bij de Historics ging het geweld los tussen de BMW M3 van Mats van den Brand en de Opel Transeurope van Gunther Monnens. Beiden waren met hun rallywapens absoluut de publieksfavoriet en gaven elkaar dan ook niets toe in het klassement. Uiteindelijk zou het duel met slechts vier seconden verschil gewonnen worden in het voordeel van Van den Brand! Ruim vijf minuten achter het duo eindigde Glenn Rogers met zijn Opel Kadett C als derde in deze klasse.

In de divisie 1-2 won Stefaan T’Joens vrij gemakkelijk de wedstrijd met zijn Subaru Impreza STi, nadat concurrent Brecht Hoorne met mechanische problemen aan zijn BMW 325i E30 ver terugviel in het klassement. T’Joens eindigde tevens knap als tiende in het algemene klassement, en was in zijn klasse sneller dan Thorben Vandeputte (Citroën Saxo VTS) en Maarten Bruggeman (Honda Civic). Hoorne werd uiteindelijk vierde in deze klasse, maar werd door zijn spectaculaire rijstijl ook nog beloond met de spektakelprijs.

Maar er gebeurde natuurlijk nog veel meer rondom Kasterlee! Te veel om te vertellen eigenlijk. In de video hieronder zijn echter nog een hoop hoogtepunten te zien inclusief de bocht waar het voor Swaanen bijna fout ging en veel rijders die de fout in gaan. Veel kijkplezier!

3 reacties op “Negen uit twaalf voor Piet van Hoof tijdens Short Rally van Kasterlee

  1. Volgens mijn info 10 uit 12 van 2005 t/m 2016, enkel in 2008 (Arjen de Koning) en 2011 (Jasper van den Heuvel) niet.
    Ook won hij in 2003 en 2004 de Rallysprint van Kasterlee, de voorloper van deze Short.

    1. U heeft inderdaad gelijk Niels, de info wat betreft Van Hoof’s overwinningen was opgezocht via ewrc-results.com, maar hier ontbreken de resultaten van 2004. Het zou dus eigenlijk 10 uit 13 moeten zijn. Bedankt voor het doorgeven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.