Monte Carlo WRC: Neuville tops first shakedown of 2018

25-01-2018 – Hyundai-rijder Thierry Neuville is het seizoen 2018 goed begonnen. De Belg klokte de snelste tijd gisteren en ging daarmee aan kop tijdens de Shakedown van de WK Rally van Monte-Carlo.

De Shakedown die gistermiddag werd verreden werd door Neuville en navigator Nicolas Gilsoul afgesloten met een tijd van 2:00.2. Daarmee was het Belgische duo net een tiende van een seconde sneller dan teamgenoot Dani Sordo. Neuville, de vicewereldkampioen van 2017, gaf aan tevreden te zijn na de korte asfalttest in Gap.

Thierry Neuville: “De Shakedown verliep goed. De set-up ziet er goed uit, en ik heb er veel vertrouwen in dat we goed zijn voorbereid met de huidige setting. Om eerlijk te zijn, heeft deze auto veel weg van die van vorig jaar, en dat zorgt ervoor dat ik zelfverzekerd van start ga aan dit nieuwe seizoen.”

De snelste niet Hyundai-coureur was Ott Tänak, die zijn debuut maakte met de Toyota Yaris WRC na de overstap te hebben gemaakt van het team van M-Sport naar het team van Toyota Gazoo Racing. Tänak sloot de Shakedown af als derde, op 0.4 seconden van de winnaar.

Ott Tänak: “Ik merkte dat ik nog erg moest wennen aan de auto gedurende de Shakedown, al voel ik wel dat het goed zit qua materiaal. Het voelt fijn om hier weer van start te mogen gaan, al is er nog een hoop te leren bij Toyota voor ons.”

Kris Meeke sloot als snelste Citroën-coureur de Shakedown af als vierde, gevolgd door Andreas Mikkelsen met de Hyundai en Jari-Matti Latvala in de Toyota. Regerend wereldkampioen Sébastien Ogier kwam vooralsnog niet verder dan een zevende positie, maar was daarmee wel sneller dan teamgenoot Elfyn Evans, die als achtste over de eindstreep kwam.

Veel bijzonderheden waren er over het algemeen niet, op een dramatische Shakedown voor Bryan Bouffier na. De Fransman, die in Monte-Carlo uitkomt als derde rijder voor het team van M-Sport, crashte gedurende de Shakedown. Navigator Jerome Degout hield daaraan nekklachten over, en zal tijdens de rest van de wedstrijd vervangen worden door Xavier Panseri, die nog maar net uit de Dakar Rally komt, toen hij als navigator functioneerde van Khalid Al-Qassimi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.