Thierry Neuville, Hyundai, WRC Sweden 2015

Foto: http://www.autosport.com/

15-02-2015 – Thierry Neuville heeft tijdens de 2e dag van de WK Rally van Zweden de leiding genomen. De Belg wordt voorlopig erg op de hielen gezeten door VW-rijders Ogier en Mikkelsen.

Neuville heeft in de laatste paar proeven van de zaterdag hard gevochten, dat werd hem beloond met een 1e plaats in het algemeen klassement. Daarmee heeft Neuville de leiding van Mikkelsen overgenomen, die op een achterstand van 1,5 seconden zit. Ogier staat voorlopig 3e, en heeft op de zaterdag het spannend weten te maken met een achterstand van 9.6 op Neuville. “Het was zeker één van de beste ritten uit mijn carrière”, verklaarde Neuville. “Ik voelde me heel goed in de wagen en ben van in het begin in de aanval gegaan. Het was echt een genot. Zondag zal het nog heel lastig worden, maar ik ga mijn voet niet van het gaspedaal halen.”

Kevin Abbring heeft zijn 11e plaats weten te behouden, ondanks een fout die hij halverwege de dag maakte. Abbring kan over het algemeen erg tevreden zijn over zijn WRC debuut. Vandaag worden de laatste 3 proeven van de wedstrijd verreden en zullen we zien wie hier de winst gaat pakken in Zweden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.