Afbeeldingsresultaat voor neuville legend boucles 2018

17-01-2018 – Thierry Neuville pakte tijdens de Legend Boucles de Bastogne van vorig jaar de eindzege met ruim 6 minuten voorsprong. Na dit succesvolle optreden heeft de Belg besloten terug te keren tijdens dit evenement in 2018, maar dan puur voor de fun.

Hoewel de focus voor Neuville uiteraard ligt op het Wereldkampioenschap Rally’s waar de subwereldkampioen ook dit jaar uitkomt voor het team van Hyundai Motorsport, heeft hij de gelegenheid weer aan deze wedstrijd deel te nemen, nu het tussen de WK Rally van Monte-Carlo en de WK Rally van Zweden valt. Neuville komt tijdens de Legend Boucles aan de start met een Opel Corsa A, de wagen waarmee hij jaren geleden zijn debuut maakte in de rallysport.

Thierry Neuville: “lk hou van deze rally: het parcours, de ambiance en het publiek zijn fantastisch. We hebben ons vorig jaar erg goed geamuseerd en ik wilde terugkomen, maar enkel voor de fun en om samen met Nicolas een schitterend weekend te beleven. Ik heb de wagen waarmee ik mijn eerste rally reed opnieuw gekocht. Samen met mijn broer hebben we de carrosserie volledig hersteld in het familiale atelier in Sankt-Vith. We hebben de auto een beetje verbeterd, het is nu een wat hybride wagen. Dat is de reden waarom we buiten klassement rijden in Legend met het nummer TN5. lk wil niet in Demo rijden want daar is geen competitie. Ik zal echter niet in de einduitslag opgenomen worden, maar we gaan wel de show verzekeren in dit Belgische rallyfeest.”

Voor de gelegenheid zal de Corsa van het bekende duo Neuville-Gilsoul in een totaal nieuw jasje worden gezet, want naast de trouwe partners van Thierry en Nicolas is er ook het bedrijf Trace dat aan dit feestje deelneemt. De officiƫle aankondiging van de aanwezigheid van Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul is een mooie aanvulling op de deelnemerslijst van het evenement, ondanks het feit dat het duo dit jaar dus niet meestrijd om het eindklassement. De man uit Sankt-Vith zal echter zeker wel willen laten zien wat hij met deze auto kan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.