Foto: www.autonews-magazine.com

11-06-2016 – Thierry Neuville heeft de vrijdag proeven van de WK Rally van Italië (Sardinië) als snelste weten af te sluiten. De Belg wist verrassend voor Volkswagen-rijders Jari-Matti Latvala en Sébastien Ogier te blijven, al was de voorsprong niet extreem groot.

Na de showstage op de donderdagavond, waarin Ogier en navigator Julien Ingrassia de snelste tijd klokten, wisten Neuville en co-rijder Nicolas Gilsoul tijdens de eerste bouclé van de vrijdag erg snel naar voren te komen. Aan het einde van de zaterdagochtend zouden ze dan ook de leiding overnemen van de Fransman, die daarvoor ook al teamgenoot Jari-Matti Latvala aan zich voorbij moest laten gaan. Latvala en Miikka Anttila volgden nu op slechts 1.5 seconden van de Hyundai-rijder, terwijl Ogier al tegen een achterstand van meer dan 20 seconden aankeek na vijf klassementsproeven.

Tijdens de tweede bouclé bleek dat Latvala de dagzege niet zomaar prijs gaf aan Neuville, want na de eerste klassementsproef van deze bouclé wist de Fin gelijk weer de leiding over te nemen van de Belg. De drie proeven die volgden waren echter weer allemaal voor Neuville, waardoor hij de dag als snelste af wist te sluiten, met een kleine 12 seconden voorsprong op de Volkswagen-rijder. Sébastien Ogier bleef op zijn beurt derde, maar verloor tijdens de laatste proeven niet veel meer en bleef zo binnen de halve minuut achterstand. Mads Ostberg wist voor M-Sport voorlopig een keurige vierde positie te klasseren, en was daarmee op zijn beurt net iets sneller dan landgenoot Andreas Mikkelsen met de Volkswagen Polo R WRC.

Bij Neuville’s teamgenoten verliep de eerste dag van de rally wat minder goed. Zo ging de Nieuw-Zeelander Hayden Paddon net als in Portugal hard van de baan, waarnaar zijn Hyundai een koprol maakte en zijn Hyundai te beschadigd was om verder te rijden. (zie video). Ook Kevin Abbring kon ondanks een knappe tijd op de showproef tijdens de vrijdag niet goed in zijn ritme komen, en verloor door technische problemen tevens nog meer tijd. Tijdens de middagproeven was Abbring echter een stuk sterker, en wist toen zelfs een aantal top 10-klasseringen neer te zetten, waardoor hij de vrijdag afsloot op de 23e positie.

 

TUSSENSTAND WRC RALLY ITALIA SARDEGNA 2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.