Foto: www.thecheckeredflag.co.uk

23-08-2015 – Dag 2 is voorbij en Sébastien Ogier staat nog altijd aan de leiding tijdens de WK Rally van Duitsland. Wat er gisteren allemaal gebeurde leest u in ons actuele verslag van dag 2. (klik hier voor het verslag van dag 1)

De zaterdag begon met de proef bij Grafschaf, waar Ogier gelijk een scratch wist neer te zetten en daarmee zijn voorsprong probeerde uit te breiden op teamgenoot Jari-Matti Latvala. Latvala wist echter op KP10 de verloren tijd weer goed te maken waardoor het verschil nu 9 seconden was en dat een spannend duel beloofde. Andreas Mikkelsen was ondertussen bijna zeker van zijn derde plaats, en daarachter was het nog altijd spannend tussen Hyundai-rijders Thierry Neuville en Dani Sordo. Sordo begon de zaterdag als snelste van de twee maar op KP10 ging Neuville hem voorbij. Op de tijden van de Volkswagen-rijders hadden Neuville en Sordo echter geen antwoord aangezien hun achterstand al ruim een minuut was.

Met nog drie proeven te gaan voor de eerste service was het Ogier die zijn voorsprong verder en verder uitbreidde op Latvala. Sordo ging in de tegenaanval op teamgenoot Neuville en wist aan het einde van de eerste bouclé de vierde positie terug te grijpen. Neuville zakte terug naar positie 5 gevolgd door Ford-rijders Evans en Tänak, die beiden tevreden zijn om hun voorlopige resultaat. Citroën is na het wegvallen van Meeke onzichtbaar geworden tijdens deze wedstrijd. Ostberg staat daar 8e algemeen en dat zijn we niet gewend van de Noor. Stéphane Lefevbre die het plaats mag nemen als derde rijder bij Citroën, rijd voor zijn doen een zeer goede wedstrijd en staat voorlopig 10e algemeen.

De eerste bouclé bracht ook nog de nodige uitvallers mee, waaronder de man die al eerder deze wedstrijd een straftijd te pakken had. Robert Kubica vergist zich in zijn rempunt op de lange Panzerplatte en raakt daarbij een hinkelstein, één van de obstakels die de Panzerplatte zo lastig maakt. Door de klap breekt het wiel van de Ford af en betekende dat het einde van zijn wedstrijd. Ook François Delecour verloor op diezelfde proef de macht over het stuur en dook vervolgens hard een bos in. Beiden mannen zijn oké en zowel Kubica als Delecour zullen vandaag weer starten volgens het RALLY2 systeem.

In de tweede en laatste bouclé van de dag wist Ogier het gat te slaan op de Panzerplatte, waar hij 15 seconden wist uit te lopen op Latvala. Ogier lijkt daarmee na vier jaar eindelijk weer de overwinning op zijn naam te schrijven. Mikkelsen houd de Hyundai-rijders op afstand en eindigt de zaterdag als derde. Sordo weet zijn teamgenoot Neuville achter zich te houden en eindigt als 4e. Op de Panzerplatte ging Ostberg Tänak nog voorbij, en zij eindigen als 7e en 8e na deze lange dag in Duitsland.

Hoe verliep het Kevin Abbring dan vandaag? De Nederlander reed probleemloos op wat problemen met de stuurbekrachtiging na. Hij en Sebastian Marshall genieten van de proeven en mogen dik tevreden zijn met een 11e positie algemeen voor o.a. Jan Kopecký en Martin Prokop, wat natuurlijk niet de minste rijders zijn! Henk Vossen weet op zijn leeftijd nog keurig mee te komen met de andere rijders, en staat 4e in de ‘ouderwetse’ groep N-klasse.

Tot slot nemen we nog even een blik op de DRIVE DMACK TROPHY, waar Nederlanders Mats van den Brand en Kevin van Deijne de eerste dag af wisten te sluiten als 2e en 3e. Tijdens de tweede dag ging het voor Van den Brand opnieuw vlekkeloos. Met een paar snelste tijden op zijn naam en een tweede positie algemeen na de zaterdag gaat hij met een goed gevoel van start tijdens de zondag. Van Deijne had echter minder geluk. Aan het begin van de zaterdag moesten hij en Hein Verschuuren de Fin Max Vatanen al voorbij laten gaan, en op de Panzerplatte was het helaas gedaan voor het duo. Ze moesten een normtijd nemen, nadat ze een klein foutje die veel schade met zich meebracht, en zullen morgen achteraan in deze klasse starten met het RALLY2 systeem.

Vandaag gaat het avontuur verder tijdens de derde en laatste dag van deze smaakmaker op de WRC kalender. Ogier lijkt de wedstrijd op zijn naam te schrijven, maar we weten allemaal hoe Latvala de overwinning weg gaf in het zicht van de haven! Houd de site dus op de hoogte voor het actuele nieuws rondom deze rally en kijk morgen voor het verslag van dag 3.

Tussenstand ADAC Rallye Deutschland na dag 2:

1. S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen)

2. J.M. Latvala / M. Anttila (Volkswagen – +33.8)

3. A. Mikkelsen / O. Floene (Volkswagen – +1:47.5)

4. D. Sordo / M. Marti (Hyundai – +2:14.3)

5. T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai – +2:23.8)

11. K. Abbring / S. Marshall (Hyundai – +8:14.4)

32. M. vd Brand / M. Wydaege (Ford – +36:53.3)

34. H. Vossen / E. Smeets (Mitsubishi – +37:06.6)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.