18-03-2017 – In seizoen 2017 zullen rijder Bert Brouwer (Nieuwleusen) en navigator Marcel Hesselink (Vriezenveen) een aantal (short)rally’s van de Nederlandse rallykalender rijden. De auto waar mee gereden wordt, is een spectaculaire Opel Manta van Retro Rallysport.

De seizoenstart zal zijn op zaterdag 18 maart in de Zuiderzee Shortrally rondom Emmeloord. Die dag zullen ze twee wedstrijden rijden. Overdag staat de ‘Zuiderzee Shortrally’ op het programma, die bestaat een zestal klassementsproeven (2×3) over de smalle en bochtige dijkweggetjes in de polder. De start is om 12.50 uur in het centrum van Emmeloord en de finish staat gepland rond 16.40 uur.

’s Avonds rond 19.40 uur zullen ze starten in de ‘Zeebodem Shortrally’ die vier klassementsproeven kent. Een daarvan is op een industrieterrein bij Kampen, de andere is de befaamde publieksproef van bijna 20 km lengte op industrieterrein Nagelerweg in Emmeloord, welke beide tweemaal gereden worden. Even voor middernacht zal de finish zijn.
Naast hun zal nog een team van Retro Rallysport, bestaande uit Justin Hendriks en Renaldo Lier (Nieuwleusen-Rouveen) afreizen naar de polder. Zij starten met een Opel Ascona. De strijd zal dus niet alleen gaan tussen de overige deelnemers, maar is er ook een nog een kleine onderlinge strijd. Nostalgie en spektakel gegarandeerd.
Meer info op www.rallymax.euwww.retrorallysport.com of like ze op facebook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.