16-01-2018 – Op zaterdag 24 februari zal het startsein weer worden gegeven van het Belgisch Rallykampioenschap anno 2018. Met de ingang van het nieuwe seizoen wordt tevens de vuurdoop gegeven aan de nieuwe DMACK-Trophy, die het Belgisch Rallyseizoen extra kleur moeten gaan geven.

Renaut Jamoul (DMACK-Importeur): “Vorig jaar ging het debuut van de DMACK banden in het nationale rallykampioenschap, met dank aan piloten als Cédric Cherain, Andy Lefevere, Cédric De Cecco of Davy Vanneste, niet onopgemerkt voorbij. De prestaties die deze rijders  neerzetten, en vooral dan de chrono’s die Cédric Cherain in Condroz tot aan zijn ongelukkige opgave liet optekenen, beklemtoonden niet alleen de kwaliteit van de banden maar vooral ook het feit dat ze wel écht geschikt waren voor de Belgische rallywegen! Sinds het afsluiten van het seizoen 2017 zijn de contacten met teams en rijders dan ook alleen maar uitgebreid en zo groeide het idee om een interne competitie te organiseren. Een soort van ‘koers in de koers’ die zich richt tot de piloten die met DMACK banden zullen aantreden in het BRC 2018.”

Jamoul is naast Benelux importeur van DMACK banden ook in het WRC verantwoordelijk voor de verkoop van de DMACK producten. Concreet komt het er op neer dat de beste vier resultaten van het seizoen 2018 zullen weerhouden worden om de eindrangschikking op te maken.

Renaud Jamoul: “Maar ook na iedere rally zijn er prijzen te verdienen en dat op basis van de algemene uitslag, zonder rekening te houden met de ranking in groep of klasse. Over het geheel van het seizoen wordt er op die manier ruim 50.000 euro aan aankoopbonnen uitgereikt aan de laureaten. Kers op de taart: de eindwinnaar van de DMACK Trophy 2018 krijgt de toezegging om in het seizoen 2019 aan één BRC wedstrijd te kunnen deelnemen aan het stuur van de officiële DMACK wagen uit de R5 categorie. Uiteraard in de DMACK kleuren…”

Gelijktijdig zal DMACK Benelux instaan voor de optimale opvolging van haar Trophy 2018 in de media. Uiteraard mogen de rijders die ook aan andere dan BRC rally’s deelnemen, hun wagens ook met DMACK banden uitrusten. Alle nuttige info is te verkrijgen via info@dmack.be of via het nummer +32 470 92 83 58 van Renaud Jamoul. Eerste afspraak met de DMACK troepen over enkele weken in Landen…

Bron: www.rallylovers.be

2 reacties op “Nieuwe DMACK Trophy geeft BRC in 2018 extra kleur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.