Foto: www.fia.com

09-12-2015 – Hyundai Motorsport heeft vandaag de nieuwe livery laten zien voor de aftrap van het World Rally Championship in 2016. Vandaag presenteerde het team, in gezelschap met honderden persfotograven, de nieuwe livery van de vernieuwde Hyundai i20 WRC.

Het resultaat mag er zijn, want na een jaar lang meer dan 8000 tests uit te hebben gevoerd met de nieuwe wagen, zal de vernieuwde Hyundai i20 WRC voor het eerst in actie te zien zijn tijdens de aanstaande WK Rally van Monte-Carlo halverwege januari. Het team beloofde dat de vernieuwde generatie veel sneller zou zijn dan de auto waarmee Hyundai de afgelopen twee seizoenen in actie kwam. Ook in de rijders hebben ze de volste vertrouwen. Want met de zeer ervaren Dani Sordo, de altijd gevaarlijke outsider Thierry Neuville, het jonge talent Hayden Paddon en onze eigen Nederlander Kevin Abbring beschikt Hyundai over een zeer sterk team die het regerend wereldkampioen Volkswagen wel eens knap lastig zou gaan kunnen maken komend seizoen, vooral met de nieuwe i20…

Echter niet alleen de WRC, ook de nieuwe Hyundai i20 R5 werd vandaag gepresenteerd die qua livery gebaseerd is op de WRC versie van 2016. De teambaas van Hyundai Motorsport, Michel Nadan, vertelde de aanwezigen dat het tijd was om een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Hyundai te schrijven. De voorgaande auto bleek erg betrouwbaar te zijn, en dat is ook zeker iets waar het team de laatste jaren erg sterk door is geworden. In 2013 wist Thierry Neuville de eerste overwinning voor Hyundai binnen te halen, maar voor de rest moesten de rijders van Hyundai toch echt toekijken hoe het team van Volkswagen de ene na de andere wedstrijd binnen wist te slepen. De nieuwe Hyundai is volgens het team even betrouwbaar, maar bevat veel meer pk’s en snelheid, ook verder is er nog flink gesleuteld om diverse onderdelen van de auto te verbeteren.

Michel Nadan (Teambaas Hyundai): “Het is een bijzonder moment voor iedereen van Hyundai Motorsport om vandaag in eigen huis de nieuwe generatie van de i20 WRC aan de wereld te mogen onthullen. Een auto waarvan we denken dat het onze ambitie en inzet in de competitieve WRC gemeenschap kan versterken. We hebben een lange weg afgelegd en veel tests gedaan om de auto zo sterk mogelijk te ontwikkelen, maar het resultaat mag er zijn. Onze prestaties van afgelopen jaar hebben ons een optimistisch beeld gegeven over de toekomst, en ons gestimuleerd in het ontwerp van de nieuwe wagen. De nieuwe Hyundai i20 WRC is een project van een jaar lang waarin iedereen zijn steentje heeft bijgedragen en we er alles aan gedaan hebben om de wagen zo competitief mogelijk te maken. We streven nu natuurlijk om zoveel mogelijk overwinningen te pakken in 2016, maar we willen vooral zo competitief mogelijk zijn in het WRC volgend seizoen.”

Dani Sordo: “Ik ben erg gemotiveerd en kan niet wachten om nog een seizoen voor Hyundai Motorsport in actie te komen in de vernieuwde i20 WRC! We hadden over het algemeen een redelijk seizoen afgelopen jaar, we lieten een goede snelheid zien en wisten een paar veelbelovende tijden neer te zetten. Tijdens de laatste wedstrijden kenden we allemaal echter een aantal flinke tegenslagen, waardoor we aan het einde niet de indruk achterlieten bij het publiek en de concurrenten waarop we gehoopt hadden. Volgend seizoen zullen wij allemaal weer keihard gaan werken om te laten zien wat we waard zijn. We zullen onze ervaring van de afgelopen jaren toepassen om een aantal topklasseringen proberen neer te zetten, en hopelijk ook een aantal overwinningen op onze naam te zetten. Ik heb veel vertrouwen in de nieuwe generatie i20 WRC die Hyundai ontwikkeld heeft, aangezien het in alle opzichten verbeterd is met de vorige. Ik verwacht dus veel in 2016 van mezelf en het team!”

Hayden Paddon: “Iedereen in het team zoekt de spanning op voor 2016. Met de combinatie van de nieuwe auto en opnieuw een jaar ervaring bij Hyundai, ben ik ervan overtuigd dat we volgend seizoen in de voorhoede mee kunnen strijden, vooral op de onverharde rally’s met veel grind. Een andere stap en doelstelling die we dit jaar waar willen gaan maken, is het winnen van onze eerste rally. Ik ben erg enthousiast over de nieuwe generatie van de i20 WRC! In de tests die we tot nu toe hebben uitgevoerd, hebben we gemerkt dat deze generatie op alles een aantal stappen vooruit heeft gemaakt t.o.v. de vorige, al moet ik wel eerlijk bekennen dat de vorige versie beter bij mijn rijstijl paste. Het testen is in ieder geval zeer positief verlopen, alleen de grote vraag is of we met de nieuwe Hyundai ook echt competitief zijn t.o.v. de andere teams. Ik kan in ieder geval niet wachten om weer te beginnen!”

Thierry Neuville: “Ik kijk erg uit naar het nieuwe seizoen, wat alweer mijn derde bij Hyundai Motorsport gaat worden. Ik wil met de nieuwe wagen ook weer een nieuwe en frisse start gaan maken en 2015, een jaar waarin we toch veel dure foutjes maakten, zo snel mogelijk proberen te vergeten. Ik ben weer aangesterkt na de laatste rally’s en voel me gemotiveerder dan ooit tevoren en sta te popelen om met de nieuwe generatie van de i20 WRC aan de start te verschijnen! Onze doelstellingen blijven hetzelfde: Zo dicht mogelijk bij de top te blijven, en hopelijk kunnen we met dat doel in ons achterhoofd ook een aantal overwinningen op onze naam te weten zetten. Ik heb veel vertrouwen in de nieuwe auto, omdat het met de huidige versie een heel stuk verbeterd is, en we een stuk dichter bij onze rivalen in de buurt zullen komen!”

Drie van de vier rijders waren zoals u las ook aanwezig tijdens de persconferentie. Kevin Abbring zal net als vorig jaar testrijder voor het team blijven en een aantal geselecteerde wedstrijden voor het team rijden in zowel de nieuwe i20 WRC als de nieuwe i20 R5. Voor hem zijn de ogen dus alweer gericht op het ontwikkelen van een nog sterkere en verbeterde auto in 2017 en het helpen met de ontwikkeling van de R5 versie. Abbring mocht dan niet aanwezig zijn op de persconferentie zelf, toch gaf hij de gelegenheid commentaar te geven over zijn komende seizoen.

Kevin Abbring: “Het gaat een zeer druk jaar voor me worden komend jaar om de WRC auto van 2017 en de nieuwe R5 verder te ontwikkelen. Als testrijder voel ik me zeer gewaardeerd en we werken allemaal erg hard om de doelen van Hyundai Motorsport te bereiken. Het is echt een fantastisch team om deel van uit te maken! Voor iemand zoals ik, met slechts een beperkte hoeveelheid WRC ervaring, is het een eer om zoveel testwerk te mogen doen en zoveel aan de auto te mogen ontwikkelen bij zo’n groot team. Met de ervaring die ik heb willen we de recente Hyundai i20 R5 verder ontwikkelen net zoals ik dat afgelopen jaar heb gedaan voor de nieuwe generatie WRC die gepresenteerd is. Ook mag ik weer aan een geselecteerd aantal rally’s deelnemen, en in die rally’s leer ik echt een heleboel ervaring bij, alleen heb ik aan de andere kant nog geen enkele rally gehad waar ik mijn kansen kon omzetten in resultaat. Ik ben dus van plan komend jaar wat meer van mezelf te laten zien en ben erg blij met het vertrouwen dat het team in mij heeft. Ik ben benieuwd naar wat er komen gaat!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.