Foto: www.wrc.com

08-05-2015 – Het Citroën World Rally Team maakte enkele tijd geleden bekend dat zij de WK Rally van Portugal (21-24 mei) van start zullen gaan met een nieuwe livery, nadat zij een aantal updates aan de auto hadden aangebracht.

De wit-, rood- en goudkleurige DS3 WRC zal worden vervangen door een zwarte en grijze livery met, vooral op de motorkap, de bekende rode en witte tinten van Citroën. Toch zullen de drie auto’s van Citroën WRT van elkaar verschillen. Zo zal Kris Meeke met een wit, Mads Ostberg met een grijs, en Khalid Al-Qassimi met een rood dak verschijnen komend seizoen.

De DS3 heeft sinds haar homologatie niet meer zo’n grote update gehad als deze. Voor Citroën is dit een soort ‘jubileumfeest’ om het 60-jarige bestaan van het merk te vieren. De update aan de auto is nog niet helemaal afgerond, maar dat zal volgens het team later dit jaar nog aan de orde komen.

Yves Matton (Teambaas Citroën): “Dit is de meest belangrijke update voor de DS3 WRC sinds deze werd gehomologeerd. We blijven bezig met het updaten van de auto’s zodat we ons telkens weer kunnen verbeteren. We zullen zien hoe de nieuwe DS3 het er vanaf gaat brengen en hopen dat de behaalde resultaten en overwinningen in de toekomst aanzienlijk zullen zijn”

Reactie op “Nieuwe look voor Citroën DS3 WRC

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.