Foto: www.rallylovers.be

11-09-2016 – Sinds de Sezoensrally was het vrijwel het gehele seizoen erg stil rondom Jonas Langenakens, maar inmiddels is duidelijk geworden waarom. De rijder uit Landen heeft namelijk zijn Mitsubishi Lancer Evo IX ingeruild voor een nieuwe wagen, namelijk de nieuwere versie van de Mitsubishi, een Lancer Evo X.

Met deze wagen zal het team van Jonas Langenakens komend seizoen enkele wedstrijden gaan rijden, al zijn deze wedstrijden buiten het Belgisch Rallykampioenschap om. Wel zullen we hem in ieder geval in actie zien tijdens de Rallye Jean Louis in Dumont, en hoogstwaarschijnlijk ook nog tijdens de GTC Rally begin oktober rondom Roosendaal. Ook de Rally van Zuid-Limburg zal Langenakens niet ontgaan.

Jonas Langenakens: “Enkele weken geleden kochten we inderdaad deze Italiaanse Lancer EVO X. Van Den Heuvel zal deze wagen volledig opbouwen tot een full spec Lancer EVO X. Ik hoop dat de wagen volgende week klaar is want we zouden graag debuteren met deze Lancer in de Rallye Jean Louis Dumont. Maar we werken nu reeds aan een programma voor 2017 om met deze auto aan het Belgisch kampioenschap deel te nemen.”

De Rallye Jean Louis Dumont wordt volgende week zondag verreden en telt tevens mee voor het ASAF kampioenschap, waardoor Langenakens wellicht wat leuke concurrentie kan verwachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.