Paddon to get new co-driver as Kennard steps down

15-03-2017 – Sebastian Marshall zal de nieuwe navigator worden van Hayden Paddon, dat maakte het team van Hyundai Motorsport vandaag bekend. Oud-navigator John Kennard besloot namelijk binnekort een punt te zetten achter zijn carrière.

Voor het duo Paddon-Kennard was het één van de lastigste beslissingen in twaalf jaar samenwerking. Marshall zal namelijk vanaf de WK Rally van Duitsland Kennard op gaan volgen als navigator van de Nieuw-Zeelandse Hyundai-coureur. Marshall is onder andere bekend als ex-navigator van Kevin Abbring, die hij jarenlang navigeerde bij het team van Peugeot en Hyundai. De WK Rally van Finland zal in ieder geval het afscheid worden van de 58-jarige navigator, die zijn verhaal vertelde aan de media.

John Kennard: “Deze beslissing moest een keer komen… Je wordt nu eenmaal ouder, en dan wordt het steeds lastiger om het tempo van het oplezen van de pacenotes bij te houden, en ik zou absoluut niet willen dat ik moet stoppen naar aanleiding van een fout van mijn kant. We praatten er al jaren over maar ik denk dat de tijd er nu rijp voor is dat ik komende zomer een punt zet achter mijn carrière. Hayden heeft zijn focus al jarenlang op 2018 en door al voor het einde van dit seizoen te stoppen heeft hij nog de kans een band op te bouwen met Sebastian.”

Sebastian Marshall: “Dit is een enorme kans voor mij en ik ben opgelucht dat mij een kans werd aangeboden om mee te strijden op het hoogste niveau van de rallysport naast een rijder als Hayden Paddon. In mijn ogen is hij een echte winnaar, met een geweldig team achter zich! Het is tevens een nieuwe stap vooruit in mijn carrière, om een volledig WRC-programma te gaan rijden. Het geeft me ook veel zelfvertrouwen om een ervaren navigator als John te mogen opvolgen.”

Hayden Paddon: “John was 12 jaar geleden al van plan om terug te keren naar Nieuw-Zeeland, maar in plaats daarvan stapte hij uiteindelijk bij mij in de wagen, wat achteraf niet echt een einde van zijn carrière bleek te zijn! Het zal ook absoluut niet het einde van zijn rallycarrière zijn, aangezien hij erg betrokken blijft bij het team en altijd mee zal mogen reizen met ons. Ik denk niet dat ik hem ooit genoeg kan bedanken voor alles wat hij voor me heeft gedaan.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.