Foto: www.rallysupport.nl

26-03-2015 – Op zaterdag 16 mei maakt Bocholt zich op voor alweer de 39e editie van de Sezoensrally. Nog geen jubileum, maar voor de editie 2015 heeft Racing Team Moustache wel een aantal nieuwigheden in petto. De wedstrijd gaat van start met een gloednieuwe (show) KP genaamd ‘De Hees’. Hierdoor zullen de BRC-deelnemers drie boucles van vijf proeven zullen afwerken.

Jeff Steensels (Voorzitter van Racing Team Moustache): “Als kleine club van vrijwilligers is het moeilijk om alles georganiseerd, en vooral betaald, te krijgen, maar ook deze keer zijn we met onze ploeg hard aan de slag gegaan om de toeschouwers en de deelnemers een attractieve rally aan te bieden. Omdat er dit jaar maar één schrapresultaat is in het BRC en er een bonus gegeven wordt voor piloten die alle wedstrijden rijden, hopen we dat de voltallige top van het BRC aan de start komt. In elk geval ligt het onverhard er prima bij en is de maaskiezel veel minder zwaar voor de mechaniek dan sommige stukken onverhard die de teams eerder dit jaar voor de wielen kregen. De nieuwe show-KP is trouwens volledig verhard. We hopen ook dit jaar weer een aantal buitenlanders, vooral Nederlanders, aan de start te krijgen met mooi materiaal.”

Gerard Vrijens (Nieuwe wedstrijdleider)“Omdat we beginnen met een rondkoers, zullen we extra aandacht moeten besteden aan de startorde, maar die kunnen we pas bekijken wanneer de inschrijvingen bekend zijn. De proef van Beek-Bree is door de komst van “De Hees” ingekort, maar de piloten zullen het niet erg vinden dat er een paar lange rechte stukken verdwenen zijn. Het Criterium zal aansluiten vanaf KP 4 tot en met KP 13 en we bekijken ook de mogelijkheid of we eventueel een VHRS met een maximaal gemiddelde van 60 km/h kunnen inrichten, naar het voorbeeld van de Spa Rally.”

Zoals eerder gezegd is de Sezoensrally op de kalender geprikt op zaterdag 16 mei, voor meer info over de deelnemers, het tijdschema en verder info vindt u op: www.sezoensrally.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.