Foto: www.wrc.com

18-06-2015 – De WRC2 Productie Cup en het ERC zullen binnekort een nieuwe auto mogen verwelkomen in de strijd om het kampioenschap. Het Britse JRM Team lanceerde vandaag officieel haar nieuwste WRX STi (2015) rallyauto.

De gloednieuwe, vierwielaangedreven rallyauto voldoet aan de technische voorschriften van de FIA, en de NR4 is speciaal gebouwd, zodat het in diverse evenementen in het WRC kan meestrijden. Het JRM Team is het officiële basis team van ‘Subaru Technical International (STi)’. Een winnaar van 6 PWRC titels, en 47 overwinningen over diverse rally’s. Naar mening van het team, zal de nieuwste NR4 een uitdager worden in het WRC2 / ERC en zal het de concurrenten lastig maken.

Steve Smidt (JRM Team): “In de productie klasse worden de laatste jaren weinig nieuwe auto’s gebouwd, het is er nogal doodstil. Dit was o.a. de aanleiding voor ons om deze klasse een nieuw leven aan te brengen. Het is de allernieuwste productie auto die voor overal in de wereld is gebouwd, en de laatste voorschriften zijn ook ingevoerd zodat we de strijd aan kunnen gaan met diverse teams. Ik heb het volste vertrouwen in zowel de auto’s als ons team! Vooral omdat de Subaru een nieuwe technologie heeft die nog nooit in de productie klasse is gebruikt, waardoor we technisch gezien een voorsprong hebben op de rest.”

De bouw van de Subaru is gecoördineerd door ervaren rallycoureur Eddie Corr, en de auto wordt getest door Terry Kaby, een eenmalige WRC-bestuurder die al meer dan 25 jaar hard bezig is om diverse rallyauto’s te ontwikkelen. De WRX STi zal binnekort in actie komen tijdens WRC / ERC evenementen, en wie weet komt er in de komende jaren ook eentje in de Benelux aan de start.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.