Afbeeldingsresultaat voor volkswagen polo wrc 2017

08-02-2017 – De 2017-spec van de Volkswagen Polo R WRC zal nooit uitkomen in het World Rally Championship. Die conclusie kan getrokken worden na een besluit van de FIA, die geen uitzondering wil maken voor het team van Volkswagen Motorsport.

Volkswagen Motorsport trok zich eind vorig jaar terug uit het Wereldkampioenschap Rally. Op dat moment was de succesvolle fabrikant al maanden bezig met de ontwikkeling van de nieuwe 2017-spec Polo. Volkswagen miste de homologatie-deadline van 1 januari maar hoopte later alsnog toestemming te krijgen van de internationale autosportfederatie zodat de rallywagen door privéteams ingezet kon worden. Tijdens de Rally van Monte Carlo kwamen de fabrikanten en de FIA bijeen voor spoedoverleg. Dat leverde weinig duidelijkheid op. De internationale autosportfederatie heeft nu besloten dat Volkswagen de auto niet mag laten homologeren. Teambaas van Volkswagen Motorsport, Sven Smeets, legt uit.

Sven Smeets: “Vanwege de vraag van klantenteams heeft Volkswagen Motorsport de FIA gevraagd om een uitzondering te maken voor de homologatie van de 2017 Volkswagen Polo WRC, met het doel om deze uit te lenen aan privéteams en coureurs. Nu blijkt echter dat dit met de huidige WRC-reglementen niet mogelijk is. We accepteren het besluit, maar vinden het tegelijkertijd jammer voor onze klantenteams. We willen de FIA bedanken voor de gevoerde discussies.”

Volgens de geruchten zou onder andere Nasser Al-Attiyah interesse hebben in een WRC-avontuur met de 2017-WRC van Volkswagen. Ook Andreas Mikkelsen, die vorig jaar uitkwam voor Volkswagen maar voor dit jaar geen fabriekszitje wist te vinden, zou interesse hebben in een klantenproject met Volkswagen. Volkswagen Motorsport is overigens nog wel altijd van plan om de 2016-spec auto’s te verhuren, evenals het ontwerpen van een Volkswagen Polo R5.

Reactie op “Nieuwe Volkswagen mag definitief niet meer deelnemen in WRC

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.