Dakar 2018: Nikolaev ondanks crash naar nieuwe etappezege

11-01-2018 – Eduard Nikolaev heeft gisteren alweer zijn derde etappezege tijdens de Dakar 2018 behaald. De Russische Kamaz-rijder was in Etappe 5 wederom de snelste, terwijl Ton van Genugten zijn Iveco naar een keurige derde tijd stuurde.

Nikolaev mocht de vijfde etappe gisteren als eerste van start gaan, maar de Rus kwam al snel in de problemen. In de duinen kwam de Kamaz op z’n zijkant te liggen, maar nadat deze binnen enkele minuten weer overeind was getrokken kon Nikolaev zonder problemen z’n weg weer vervolgen. De opgelopen achterstand wist de tweevoudig Dakar-winnaar in het vervolg van de etappe om te buigen naar een voorsprong, waarna hij in een tijd van 3 uur, 37 minuten en 12 seconden alsnog z’n derde etappezege pakte deze Dakar en z’n voorsprong in het klassement verder kon uitbreiden.

Op de tweede positie zagen we toch wel verrassend Siarhei Viazovich uit Wit-Rusland terug op 6 minuten en 23 seconden van Nikolaev. Ton van Genugten werd derde op 12 minuten en 57 seconden nadat hij aan het begin van de proef nog even aan de leiding ging. Na afloop liet Van Genugten weten vertraging te hebben gehad achter de gebroeders Coronel die de rio blokkeerden. Leider Nikolaev passeerde het punt voor de blokkade, maar ook zijn teamgenoot Airat Mardeev werd daardoor opgehouden.

Dmitry Sotnikov en Federico Villagra maakten de top-vijf uiteindelijk compleet. In het klassement is de marge van Nikolaev met Villagra nu opgelopen tot 58 minuten. Gert Huzink werd knap elfde, en Maurik van den Heuvel kwam aan de finish met een achterstand van 1 uur en 19 minuten op een vijftiende plaats.

1. Eduard Nikolaev RUS Kamaz 3u 37m 12s
2. Siarhei Viazovich WRU MAZ +06m 23s
3. Ton van Genugten NED Iveco +12m 57
4. Dmitry Sotnikov RUS Kamaz +13m 23s
5. Federico Villagra ARG Iveco +21m 10s
6. Martin Kolomy TSJ0 Tatra +21m 14s
7. Aleksandr Vasilevski WRU MAZ +22m 16s
8. Airat Mardeev RUS Kamaz +23m 27s
9. Artur Ardavichus KAZ Iveco +25m 51s
10. Aliaksei Vishneuski WRU MAZ +29m 01s

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.