Foto: Jado Fotografie

13-05-2016 – De organisatie van de Autosoft Vechtdal Rally gaat noodgedwongen het roer omgooien en het evenement anders organiseren. De organisatie kreeg vorige week namelijk een mail van het Bestuur Sectie Rally (BSR) dat de Vechtdalrally in de vorm, zoals succesvol georganiseerd de afgelopen jaren, niet meer voor zowel het Rally- als voor het Shortrally kampioenschap zou kunnen meetellen. Het aantal proeven (meer dan 6) leidde ertoe dat het BSR geen toestemming wilde geven om shortrally rijders aan de start toe te laten.

Deze koerswijziging zo kort voor het evenement kwam als een totale verassing voor de organisatie. Vooral omdat op verzoek van hetzelfde Bestuur Sectie Rally een aantal jaren geleden de Autosoft Vechtdal Rallysprint is gaan meetellen voor het Rallykampioenschap en daardoor in overleg is gegroeid in proefkilometers en aantal klassementsproeven. Daar is dus nu een stokje voor gestoken. Hoewel behoorlijk geëmotioneerd hebben de leden van het organisatiecomité gisteravond besloten de belangen van de rijders voorop te stellen. Diverse scenario’s zijn de revue gepasseerd, van geen wedstrijd meer organiseren tot 1 evenement (rally of short) of 2 evenementen te organiseren.

Het Autosoft rally evenement in Hardenberg op 18 juni a.s. wordt nu echter omgebouwd naar twee volwaardige evenementen, een Rally (meetellend voor het rally kampioenschap) en een Shortrally (meetellend voor het shortrally kampioenschap). De oorspronkelijk geplande 8 klassementsproeven met een lengte van 88 km worden nu:

Autosoft Vechtdal Rally: 9 Klassementsproeven, lengte 98 km
Autosoft Vechtdal Shortrally: 6 Klassementsproeven, lengte 65 km.

We hopen zo alle belangen in de rallysport volledig tot hun recht te laten komen en een mooi deelnemersveld naar Hardenberg te brengen.

 

Tot 18 juni in Hardenberg!

 

(Bron: www.vechtdalrally.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.