06-04-2017 – Ooit begon het allemaal met de Tulpenrally in Barneveld: Martin Nortier zijn 1e aanraking met de rallysport. In de jaren erna bezocht hij samen met vader Karel regelmatig rally’s in binnen- en buitenland. In 2005 maakte Martin zijn debuut als navigator in de rallysport om na een viertal rallysprints samen met Karel aan de start te staan van de rally in Barneveld. Samen met zijn vrouw en inmiddels ervaren navigatrice Marlous staat Martin komend weekend aan de start van de nieuwe Centraal Nederland rally in Barneveld en omgeving.

De start van het nieuwe rallyseizoen verliep helaas niet als gehoopt voor het Barneveldse team. Tijdens de Rallye de Hannut afgelopen 11 maart moesten Karel en Martin Nortier al snel opgeven met een kapotte motor. Even zag het er naar uit dat ook de deelname aan de Centraal Nederland Rally van komend weekend in gevaar zou komen. Voor teamchef Karel betekende dit dat het de afgelopen weken een drukke periode was. Sinds het uitvallen heeft hij hard moeten werken om de Opel Astra GSi weer tijdig klaar te krijgen. Gelukkig had het team nog een reservemotorblok. Het team heeft enkele geslaagde proefritjes gemaakt en is optimistisch over de wedstrijd die komen gaat.

Martin Nortier: “Ik kijk er naar uit om komend weekend onze thuisrally te rijden. Het is super dat we een gezamenlijke passie hebben. De samenwerking in de auto is altijd erg goed. We zijn beiden erg gedreven en omdat we mekaar door en door kennen kunnen we elkaar goed aanvoelen. Dat zijn belangrijke ingrediënten voor de rallysport.”

De Centraal Nederland rally telt 8 klassementsproeven, waarvan 3 verschillende. Er worden 260 kilometers afgelegd op de wegen in Voorthuizen en Putten, waarvan 110 op snelheid. Het serviceterrein en wedstrijdcentrum zijn te vinden op de Harselaar. De wedstrijd start om 11.44 en rond 19.56 zal de eerste deelnemer over het finishpodium rijden. Martin en Marlous gaan van start met nummer 27. Meer informatie over de wedstrijd is te vinden op www.centraalnederlandrally.nl

Graag wil het team Ad Miltenburg, Eric Nieuwenhuizen, Eep Borgers en Peter van de Wardt bedanken voor de ondersteuning bij het klaarmaken van de nieuwe motor en Mike van den Brink voor het uitlijnen van de wagen. Ook wil het team Stern Auto, SIT Internetdiensten, Groeneveld Reclame Sign & Design en Gerritsen Coatings bedanken voor de sponsoring.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.