KP7.8

02-05-2016 – De Opel Fwd Challenge heeft de smaak te pakken! Na de eerste ronde afgelopen maart in Emmeloord is al gebleken dat deze nieuwe Challenge zeer competitief is, na een felle strijd die werd beslist met een zeer verschil van 3.7 seconden. Mede daarom heeft de organisatie van de Challenge de 52e ELE Rally op 3 en 4 juni laten toevoegen aan de kalender van het OFC.

Eerder dit jaar zagen we al dat de Rally van Putten helaas van de kalender van het OFC geschrapt werd nadat werd besloten deze editie niet door te laten gaan in 2016. Hierdoor zou de kalender voor deze competitieve Challenge nog drie wedstrijden bevatten, waarvan zoals gezegd de eerste ronde afgelopen maart werd verreden tijdens de Zuiderzee Rally rondom Emmeloord. De rest van de kalender zou bestaan uit de Vechtdal Rally in juni en de Twente Rally eind oktober. De organisatie was echter op zoek naar een extra wedstrijd na het grote succes in Emmeloord, en dat zal de ELE Rally worden begin juni in Helmond en omstreken.

Wie er aan de start zullen staan is nog even afwachten, maar in ieder geval zijn de deelnemers die ook deelnamen aan de Zuiderzee Rally weer van de partij om hun strijd verder voort te zetten. Daarbij zal het OFC ook voor het eerst te zien zijn op de Nederlandse televisie in het programma RTL GP Rally Special op RTL 7, waarin gekeken wordt naar de strijd in de Challenge en hoe deze Challenge een goede startklasse is voor de beginnende rallyrijders, maar ook zeker voor de ervaren rallyrijders / hobbyrijders, die allen veel plezier aan deze Challenge kunnen beleven.

Meer info over de 52e ELE Rally is hier terug te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.