foto van Roel Buisman Photography.

04-01-2017 – Tijdens de laatste ronde van de Opel Fwd Challenge, die afgelopen jaar in totaal vier wedstrijden kende, zou de titel beslist moeten worden tussen Roald Leemans, de ‘Rookie of the Year’ die op papier de beste kaarten in handen heeft, en Mark van de Hel, die de winst bij de Zuiderzee Rally boekte maar door zijn uitvallen tijdens de ELE Rally telkens in de voetsporen van Leemans treed. In totaal zouden vier deelnemers tijdens deze laatste wedstrijd van het seizoen aan de start verschijnen, en beloofde het dus opnieuw een spannende wedstrijd te gaan worden.

Want Roald Leemans en Mark van de Hel waren niet de enige die in Hengelo en omstreken voor de dagzege wouden gaan strijden. Zo was ook Sander van de Hel, Mark’s broer, weer van de partij genavigeerd door zijn vaste navigator Valentijn Martens. Ook Dennis Mollink bracht zijn Opel Astra GSi weer aan de start en was samen met navigatrice Sabine Meijerink-Zweers. Er kwam echter niemand aan de eerste scratchtijd van Roald Leemans, met voor het eerst Remco van Overdijk naast hem, die al op de allereerste klassementsproef een gat wist te slaan met de rest van het deelnemersveld. Mark van de Hel, met vader Lammert naast zich, liet zich al gelijk verrassen na de eerste kilometers. Door een enorme kuil in het onverhard kwam de Astra verkeerd terecht waardoor de wagen afsloeg. Met wat schade en tijdverlies konden Mark en Lammert hun weg vervolgen, en stonden voorlopig laatste in het OFC-klassement.

De wedstrijd was echter nog lang, en zij waren niet de enige die zich lieten verrassen. Dennis Mollink kwam zo tijdens de tweede klassementsproef een sloot op zijn pad tegen, wat resulteerde in een bak vol tijdverlies en tevens een kapotte draagarm. Mollink zou uiteindelijk de service nog kunnen bereiken, maar gezien zijn achterstand kon hij de eindoverwinning op zijn buik schrijven. Ook Leemans liet zich verrassen met een slippertje en kon tijdens de derde klassementsproef zo niet aan de start verschijnen. Wel wist de leider in het OFC-kampioenschap nog een aantal kanontijden te klokken, maar door het missen van de derde proef zou hij door de organisatie nog voor de avondsessie gediskwalificeerd worden.

Alsof dit nog niet genoeg ellende was voor de deelnemers, zou ook Sander tijdens de derde klassementsproef een lekke band moeten verwisselen en daardoor ook heel veel tijd laten liggen. Ineens waren daar teamgenoten Mark en Lammert weer, die zomaar vrij spel kregen in de weg naar de eindzege en tevens de titel. Helaas was deze weg ook voor hen niet zo soepel als gehoopt, vanaf de vierde klassementsproef ging de stuurbekrachtiging parten spelen bij de Astra van vader en zoon Van de Hel, waardoor ze veel toe moesten geven en de daaropvolgende proeven Sander en Dennis dichterbij zagen komen in het klassement. Uiteindelijk zou hij de twee nog aan zich voorbij moeten laten gaan en leek de kans op de titel, die weer even helemaal open lag, in het water te lopen.

De avondsessie van de wedstrijd was dan ook niet heel spannend meer. Sander van de Hel en Valentijn Martens hadden een ruime voorsprong van ongeveer 2 minuten op Dennis Mollink en Sabine Meijerink-Zweers, en zouden daarmee na alle pech eerder dit jaar eindelijk hun eerste eindzege in de Opel Fwd Challenge weten te boeken. Mollink eindigde op zijn beurt nog voor Mark en Lammert van de Hel, de grote verliezers van de Twente Rally. Zij verliezen namelijk niet alleen de wedstrijd, maar laten ook de titel aan zich voorbij gaan. Roald Leemans zou zich namelijk als kampioen mogen kronen tijdens het eerste jaar van deze Challenge, een dik verdiende titel voor de coureur die vrijwel het hele jaar oppermachtig was in zijn klasse.

Roald zal in 2017 echter niet meer zijn titel gaan verdedigen, aangezien het Rally Team Leemans inmiddels een nieuw rallywapen heeft aangeschaft voor komend seizoen (daar later meer over). Het blijft überhaupt nog de vraag of de Opel Fwd Challenge in 2017 nog door kan gaan. Tot nu toe zijn er maar enkele deelnemers die hebben aangegeven de strijd (opnieuw) aan te willen gaan in 2017. De Challenge is dus op zoek naar deelnemers die ook op zoek zijn naar uitdaging! Heeft u nou toevallig ook een Opel Astra, Kadett of Corsa en bent u wel eens op zoek naar wat echte competitie? Twijfel dan niet en geef u gratis op voor de Opel Fwd Challenge 2017. De Challenge kent een mooi aantal van vier à vijf wedstrijden (inclusief één schrapresultaat), wat ervoor zorgt dat ook rijders met een lager budget kunnen deelnemen aan dit fantastische alternatief.Voor meer informatie kunt u terecht op de Facebookpagina van het OFC: https://www.facebook.com/Opelfwdchallenge/?fref=ts

Uiteraard hebben we zoals elke wedstrijd dit jaar ook de vierde ronde van het OFC vastgelegd op camera/onboard en daarvan de hoogtepunten in de samenvatting hieronder samengevat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.