Roald Leemans 3

14-06-2016 – De tweede ronde van de competitieve Opel Fwd Challenge brengt ons naar Veldhoven, waar de 52e editie van de ELE Rally vorige week van start ging. Vier duo’s gingen voor deze challenge wederom de strijd met elkaar aan, en daarmee beloofde het een spannend duel te worden.

De rally ging van start op de vrijdagavond. Mark van de Hel en Lammert van de Hel, die de Zuiderzee Rally nog wisten te winnen, kenden echter een teleurstellende eerste avond. Ze maakten al enkele kleine foutjes op de proeven, maar verloren pas echt veel tijd toen ze hun wagen even later aan de kant moesten zetten. Na een aantal minuten kon het duo hun weg toch nog vervolgen, maar de kans om mee te strijden vooraan was volledig verdwenen voor Mark en Lammert.

Rally Team Leemans sloot de vrijdag met een dubbel gevoel af. Terwijl vader Ronald Leemans met zijn Mitsubishi Lancer Evo V met geweldige tijden de overwinning van de Short Rally op zijn naam wist te schrijven, verliep het voor het eerst in zoon Roald’s carrière wat minder dan gehoopt. Hij en navigator Chris van Waardenburg verremden zich namelijk en reden vervolgens een lantaarnpaal aan, waardoor zij veel tijd verloren, en ook wegvielen in de strijd vooraan.

De strijd zou dus uitgemaakt moeten worden tussen de twee andere rijders. Voor thuisrijder Steven van der Mee en navigator Harm van Koppen van RTM Rallysport was dit hun eerste wedstrijd met de Opel Astra GSi van dit seizoen, maar desondanks wist het duo de vrijdag wel als snelste af te sluiten. Het verschil was uiteindelijk slechts 12.5 seconden op Sander van de Hel en navigator Valentijn Martens van het LMS Rallyteam, die na het weggeven van de zege tijdens de Zuiderzee Rally aasden op revanche tijdens deze wedstrijd.

Met nog ruim tien klassementsproeven gingen de rijders van start aan de zaterdagproeven. Daar was het Roald Leemans die zaterdagochtend het snelste opende, maar vooraan wist Sander van de Hel de leiding na de achtste klassementsproef over te nemen, nadat Steven van der Mee de nodige tijd verloor op de legerbasis van Strijpse Kampen. Mark van de Hel was inmiddels definitief uit de wedstrijd nadat hij tijdens de eerste klassementsproef van de tweede dag opnieuw aan de kant moest met mechanische problemen, en dus leek het erop dat broer Sander en Valentijn Martens vrij spel hadden gekregen tijdens de rest van de zaterdag.

Niets was echter minder waar. Tijdens de tweede bouclé na afloop van de KP Strijpse Kampen sloeg het noodlot namelijk ook toe voor de tweede equipe van het LMS Rallyteam. Sander van de Hel moest net als Mark met mechanische problemen aan de kant, waardoor beiden de punten zouden gaan laten liggen voor het kampioenschap. Het duel zou nu dus uitgemaakt moeten worden tussen Roald Leemans en Steven van der Mee, waarvan de laatste voorlopig aan kop staat, al was het maar met een minimaal verschil van vier seconden!

Helaas zou dit spannende duel geen vervolg gaan krijgen, want in het slagveld werden ook Van der Mee en Van Koppen gehinderd door mechanische problemen. Hierdoor zouden Roald Leemans en Chris van Waardenburg als enig overgebleven rijders toch de zege op hun naam gaan schrijven, ondanks de grote fout tijdens de vrijdagavond. Hierdoor vierde Rally Team Leemans een dubbele zege tijdens dit evenement.

Roald Leemans: “We zijn natuurlijk blij dat mijn vader Ronald de Short won! Na wat kleine aanpassingen rijd zijn auto gelukkig weer goed! Ik raakte alleen op de derde proef een lantaarnpaal en dat was wat minder, maar het was mijn eigen fout. Er lag wat zand of grind op de weg en ik schoot rechtdoor. En natuurlijk tijdens de nacht proeven waren mijn lampen ook nog kapot dus schenen naar beneden! Haha, dus gewoon normaal op notes gereden  De rest van de rally heb ik mijn eigen ritme gereden; nergens te gek of te hard gegaan, alleen wat pech bij KP Wintelre 2. De remklauw liep namelijk vast .Dus tot KP Spoordonk 2 zat mijn linker remklauw vast. Gelukkig niet helemaal, maar hij liep alleen flink aan. Het is een lange rally. Geef nooit op! Het was zeker leuk om ook eens een groter evenement te rijden. Heb er echt van genoten! Lekker gereden en het was zeker een leuke wedstrijd en een mooie ervaring! De volgende wedstrijd voor ons is de Vechtdal Rally ik zal de hele rally rijden en heb er zeker veel zin in!”

De volgende wedstrijd voor het OFC brengt ons naar Hardenberg, waar komend weekend alweer de Autosoft Vechtdal Rally op het programma staat. Hieronder zijn nog eens alle hoogtepunten in beeld gebracht in het videoverslag van deze competitieve challenge, die hopelijk een spannender vervolg krijgt aanstaande zaterdag!

https://www.youtube.com/watch?v=oV_-oUAWT_Q

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.