01-10-2016 – Na twee mooie dagen van de welbekende Rally van Corsica, is het wel duidelijk dat deze wedstrijd een ‘one-man show’ is van regerend wereldkampioen Sébastien Ogier en navigator Julien Ingrassia. De twee leiden ruimschoots het klassement met nog twee proeven op het programma, nadat Thierry Neuville het tempo niet kon volgen.

Ogier had na de vrijdag al een voorsprong weten op te bouwen van 44 seconden op de Belgische Hyundai-rijder. Tijdens de zaterdag wist de Volkswagen-rijder deze voorsprong zelfs te vergroten naar bijna een minuut. Op de laatste proef besloot op de laatste proef zijn zege te verzekeren, en op deze manier wist de aanvallende Neuville zich nog terug te knokken naar een uiteindelijke achterstand van 46.5 seconden.

Tijdens de vrijdag was Kris Meeke nog de grootste uitdager van Ogier. De Brit kreeg het echter zwaar te voortduren toen hij op de derde klassementsproef lek reed, en vandaag ook nog van de baan ging en door de schade niet verder kon. Door het wegvallen van Meeke wist de Noorse Andreas Mikkelsen de derde positie op te eisen, al wordt hij nog altijd nauw gevolgd door zijn teamgenoot Jari-Matti Latvala.

De top 5 wordt aangevuld door Craig Breen, die de eer voor Citroën op deze manier nog hoog te houden. De Ier wist te profiteren van problemen die optraden bij de Hyundai’s van Hayden Paddon en Dani Sordo, die op deze manier terugvielen naar de zesde en zevende plaats. Achter hen heeft Eric Camilli de achtste plaats stevig in handen, en wordt de top 10 afgesloten door Mads Ostberg en WRC2-leider Elfyn Evans.

In het WRC2, waar Evans zoals gezegd de leiding in handen heeft, is er de afgelopen dagen ook een hoop gebeurd. De twee grootste uitdagers van de Brit waren toch wel Jan Kopecký (Skoda Fabia R5) en onze eigen Kevin Abbring, die tijdens deze wedstrijd zijn WRC-debuut maakte met de Hyundai i20 R5. Duidelijk was dat Abbring nog wel even in zijn ritme moest komen. Toen hij zaterdag dit ritme te pakken had, ging het helaas mis voor de Nederlander, die met een lekke band uiteindelijk een normtijd moest nemen voor de rest van de zaterdag. Op deze manier schoof Yoann Bonato naar de derde positie achter Kopecký.

Met nog twee proeven op het programma is er in theorie nog van alles mogelijk. In de praktijk lijkt Ogier met een zege weer een stap dichterbij zijn derde titel op rij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.