Afbeeldingsresultaat voor sébastien ogier rally wales 2016

Foto: www.motorsport.com

29-10-2016 – Ondanks het feit dat Sébastien Ogier en Julien Ingrassia hun vierde titel al op zak hebben, wil het duo zich per se nogmaals bewijzen tijdens de Rally van Wales dit weekend. Voorlopig heeft de Volkswagen-rijder dan ook de touwtjes in handen, al was de concurrentie er de afgelopen dagen wel degelijk.

Op de eerste proef wist Ogier echter al gelijk de leiding te pakken nadat hij een scratch wist te klokken. Op de tweede proef wist de Fransman zijn voorsprong nog wat uit te breiden, mede dankzij het feit dat hij ditmaal de baan niet schoon hoefde te vegen.Ott Tänak was met de Ford Fiesta RS WRC van DMACK op de twee daaropvolgende proeven echter het sterkst en wist op deze manier het gat te dichten naar 7.7 seconden. Na afloop van de eerste bouclé bleek Ogier toch wat bezorgd te zijn over de staat van zijn wagen: “k ben ongerust over iets kleins op de wagen. Er komt geen goed geluid uit de transmissie,” reageerde hij achteraf.

Ogier’s teamgenoot, Jari-Matti Latvala, deed na de openingsfase op Tänak en Ogier na de beste zaken in het klassement. De Fin volgde, ondanks een spin op de derde klassementsproef, op P3 na de eerste bouclé. De vierde positie was bestemd voor thuisrijder Kris Meeke en zijn Citroën DS3 WRC, die daarmee Hayden Paddon in het nauw dreef en naar een vijfde plek stuurde. Craig Breen volgde als zesde, met Thierry Neuville en Dani Sordo achter hem.

De middagsessie zou voor Ogier een stuk beter verlopen. De regerend wereldkampioen reed vier sterke proeven en wist op deze manier zijn voorsprong uit te bouwen naar ruim 37 seconden op Tänak, die overigens de enige was die het ritme van Ogier nog redelijk kon volgen. Thierry Neuville zou vanaf een derde positie namelijk al ruim een minuut achterstand hebben opgelopen, en werd daarbij kort gevolgd door Meeke en Paddon. Ogier gaf na de vrijdag aan blij te zijn dat hij de finish had gehaald, vooral toen de problemen weer optraden.

Sébastien Ogier: “Ik ben zeer blij dat de dag voorbij is want ik denk dat de aandrijfas net kapot is gegaan. Het is zeker iets waar we aan moeten werken, want drie auto’s hadden met hetzelfde probleem te maken op dezelfde dag en dat is nog niet eerder gebeurd.”

En zoals Ogier zelf al zei, was hij niet de enige bij het team van Volkswagen Motorsport die problemen had. Ook teamgenoten Latvala en Mikkelsen kampten met hetzelfde probleem, maar bij hen ging dit ook grotendeels ten koste van ‘hun’ klassement. Ze konden allen hun weg vervolgen maar verloren tijd in de natte en glibberige bochten van Wales. Voor Craig Breen zat het avontuur er na de vrijdag ook op, toen hij met zijn Citroën van de baan crashte en meerdere malen over de kop sloeg.

Ook bij de Nederlanders ging het de eerste dag niet heel erg goed. Bij Kevin Abbring ging het tijdens de eerste klassementsproef al mis toen hij lek reed, en door het gebrek aan grip een greppel in gleed. Via het RALLY2 systeem zou de Hyundai-rijder zijn weg zaterdag alsnog vervolgen. Ook Jim van den Heuvel kende een slechte eerste dag toen hij met brandstofproblemen naar de kant moest. Ook hij en navigator Jouri Dockx konden tijdens de zaterdag weer herstarten.

Tijdens de zaterdag veranderde er vooraan weinig. Tänak wist over de totaal acht klassementsproeven slechts vijf seconden van zijn achterstand af te snoepen, maar daarmee bleef Ogier ruim aan kop staan in het klassement. Hyundai-duo Neuville en Paddon bleven de posities drie en vier bezetten, gevolgd door op volgorde Meeke, Sordo en Ostberg. Latvala had zich inmiddels weten terug te knokken naar een achtste positie in het algemeen klassement.

Jim van den Heuvel wist zich na de teleurstellende eerste dag goed te herpakken tijdens de zaterdag. Bij Abbring verliep ook vandaag weer niet zoals gewenst, toen al op de verbindingsroute de versnellingsbak het begaf. Hij en Sebastian Marshall hopen wederom morgen weer van start te kunnen gaan met de Hyundai i20 R5. Morgen staan er nog zes klassementsproeven op het programma, maar lijkt het erop dat Sébastien Ogier en Julien Ingrassia wederom een zege zullen gaan boeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.