WRC Monte Carlo: Ogier aan de leiding na chaotische openingsdag

26-01-2018 – Sébastien Ogier pakte aan het eind van een chaotische openingsdag in de Rally van Monte Carlo de leiding in de wedstrijd. Ogier spinde tijdens de eerste proef, maar ook andere rijders gingen daar in de fout.

Thierry Neuville maakte de grootste fout aan het begin van de rally en gleed een sneeuwbank in, waardoor hij na de eerste dag al op een achterstand van vier minuten werd gezet. De proeven van donderdag werden allemaal in het donker gereden, wat samen met de sneeuw en ijswegen op de eerste proef voor chaos zorgde in een startveld dat massaal voor slicks had gekozen. Dat zorgde ervoor dat diverse coureurs, waaronder Neuville, de fout in gingen.

Alleen Ogier, Andreas Mikkelsen, Esapekka Lappi en Dani Sordo voltooiden de eerste klassementsproef zonder al te veel problemen op een competitief tempo. Zij pakten de eerste vier plaatsen na de proef. Ogier was 7.7 seconden sneller dan Mikkelsen en bouwde die voorsprong op een ijsvrije tweede proef uit naar 17.3 seconden. Sordo werd vierde op die proef en nam daarmee de derde plaats algemeen over van Lappi. Ott Tänak ging bij de eerste proef ook in de fout en verloor daardoor tijd. Dat gold ook voor Craig Breen. De Ierse Citroën-rijder schoot van het parcours en verloor veertig seconden. Kris Meeke verloor eveneens tijd nadat hij zich door een redelijk onschuldige spin vastreed in een greppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.