Foto: www.thecheckeredflag.co.uk

15-06-2015 – Ogier heeft afgelopen weekend zijn vierde wedstrijd van het seizoen op zijn naam geschreven tijdens de WK Rally van Italië. De Fransman profiteerde van de problemen die Hayden Paddon gisteren kreeg. Vandaag startte de Fransman met een grote voorsprong op de rest van het deelnemersveld.

Paddon die gisteren problemen kreeg, kon vandaag eigenlijk weinig doen tegen Ogier. Ondanks dat hij een aantal proeven won, was dat veruit niet genoeg om de Fransman te verslaan. Desondanks had Paddon alsnog een sterke wedstrijd gereden, wat hem beloond werd met een 2e plaats algemeen, een positie die Paddon nog nooit eerder in zijn carrière wist te behalen.

Mads Ostberg leek op weg te gaan naar het podium, maar al op de eerste proef van de zondag ging het mis. De Noor gleed met zijn DS3 WRC tegen een rots aan, waardoor zijn as rechtsachter afbrak, en hij uiteindelijk terugvalt naar de 5e positie. Neuville profiteert ervan en schuift door naar de 3e positie. Als hij die eenmaal had, gaf hij het podium ook niet uit handen, waardoor er twee Hyundai’s op het podium zijn beëindigt, en wie had dat nou van tevoren gedacht?

Ook Elfyn Evans profiteert van de problemen van Ostberg, hij zet de beste prestatie voor M-Sport neer en finisht als 4e. Uitvallers waren er genoeg de laatste dag, vooral in de WRC2 klasse. Yazeed Al-Rajhi die tot de zondag een goede wedstrijd reed, ging van de baan en dat kostte hem gelijk een top 5 plek in deze klasse. Karl Kruuda zag dat de elektronia het niet meer goed deed en zette zijn auto aan de kant. In het WRC was het Lorenzo Bertelli die de laatste dag nog opgaf, hij vanwege een beschadigd differentiëel.

De volgende rally op de WRC kalender is de 2e editie van de WK Rally van Polen. Tijdens deze rally zullen maar liefst 3 Nederlanders aan de start staan! Zo zullen Kevin van Deijne en Mats van den Brand in hun Fiesta R2’s de strijd aan gaan in de DMACK Trophy, en zal Kevin Abbring zich voor de 2e maal dit jaar proberen te bewijzen in de Hyundai i20 WRC, maar dit keer is hij er beter op voorbereid. Voor de Belgen is er uiteraard weer Hyundai-rijder Thierry Neuville, maar ook Ghislain de Mevius doet deze wedstrijd mee voor de DMACK Trophy. Houd de site op de hoogte voor het actuele nieuws van deze rally!

Einduitslag WRC Rally Italia Sardegna 2015:

1. S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen)

2. H. Paddon / J. Kennard (Hyundai – +3:05.4)

3. T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai – +4:22.5)

4. E. Evans / D. Barritt (Ford – +5:34.8)

5. M. Ostberg / J. Andersson (Citroën – +7:50.1)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.