WRC Portugal: Ogier verslaat Neuville in Super Special

Foto: www.motorsport.com

20-05-2016 – Regerend kampioen Sébastien Ogier en navigator Julien Ingrassia hebben het wederom geflikt. Tijdens de eerste super special stage van Lousada wist het duo de snelste tijd te klokken, en daarmee openen zij de Rally van Portugal als wedstrijdleiders na de donderdagavond.

De WK Rally van Portugal ging donderdagavond van start met een korte openingsproef van 3.4 kilometer. Thierry Neuville, die op zijn beurt de snelste tijd wist neer te zetten op de Shakedown, leek lange tijd op weg naar zijn eerste scratchtijd, maar in de slotfase wer de zuiderbuur met slechts negen tiende geklopt door Ogier, waardoor Neuville en navigator Nicolas Gilsoul tevreden moesten zijn met de tweede positie. Dani Sordo wist een tweede Hyundai in de top 3 te brengen en was op zijn beurt 1.2 seconden langzamer dan de Fransman. Vervolgens maakten de Volkswagen’s van Jari-Matti Latvala en Andreas Mikkelsen de top 5 compleet, nog voor de snelste Citroën van Kris Meeke en navigator Paul Nagle.

Kevin Abbring was met de verouderde Hyundai i20 WRC tijdens deze eerste showproef goed begonnen, maar kwam uiteindelijk net tekort op een top 10-klassering. Hij en Sebastian Marshall zouden namelijk op de elfde positie eindigen, nadat ze eerder die dag tijdens de Shakedown de tiende tijd wisten te klokken. De Belg Ghislain de Mevius bijgestaan door Johan Jalet in de Skoda Fabia R5 wist in het WRC2 een dertiende tijd te klokken op de showproef voor Elfyn Evans, huidig leider in het kampioenschap van deze categorie. Jim van den Heuvel en Jac Gillis gaan met hun Mitsubishi Lancer Evo X voorlopig aan kop in de standaard groep-N klasse, en waren daar 3.9 seconden sneller dan de Portugees José Barbosa, die de tweede positie bezet.

Vandaag gaat het avontuur verder, dus check vanavond weer ons actuele verslag van de vrijdagproeven!

Tussenstand WK Rally van Portugal na KP1:

1. S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen – 2:41.1)

2. T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai – +0.9)

3. D. Sordo / M. Martí (Hyundai – +1.2)

4. A. Mikkelsen / A. Jaeger (Volkswagen – +1.7)

5. J.M. Latvala / M. Anttila (Volkswagen – +1.9)

11. K. Abbring / S. Marshall (Hyundai – +4.3)

30. G. de Mevius / J. Jalet (Skoda – +10.0)

43. J. van den Heuvel / J. Gillis (Mitsubishi – +19.8)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.