Foto: Volkswagen Motorsport

04-03-2016 – Kampioenschapsleider Sebastien Ogier heeft de eerste dag van de Rally van Mexico als leider afgesloten. De Fransman rijdt in Zuid-Amerika zijn 100e WRC-evenement.

Op de eerste proef was het verrassend onze 27-jarige zuiderbuur Thierry Neuville die daar een scratch-tijd wist neer te zetten. Op de korte openingsproef (1 km) van de donderdagavond was hij net iets sneller dan de Ford Fiesta RS WRC van Lorenzo Bertelli, en daarachter deed Ogier voorlopig goede zaken op een derde positie. Tijdens de tweede klassementsproef, die ook slechts een lengte van twee kilometers had, wist Ogier met een snelste tijd de leiding te veroveren van Neuville, die nu tegen een achterstand van iets minder dan een seconde aankeek. Teamgenoot Dani Sordo wist op die proef een mooie tweede positie te klasseren, waardoor hij iets steeg in het klassement. De Super Special Stage werd die avond nog één keer herhaald, en ook ditmaal was Ogier de snelste op de publieksproef.

In het klassement zorgt dit ervoor dat Ogier en navigator Julien Ingrassia, nog altijd met een zeer kleine voorsprong van 1.7 seconden, aan kop gaan voor de Hyundai van Neuville en Nicolas Gilsoul. Daarachter volgen de Volkswagens van zowel Jari-Matti Latvala als Andreas Mikkelsen op de derde en vierde positie, en de top 5 wordt tenslotte aangevuld door Dani Sordo. In het WRC2 opende de Duitser Armin Kremer het snelst op de donderdagavond, maar zijn belangrijkste concurrenten voor dit weekend lijken Teemu Suninen en Nicholas Fuchs te worden, alle drie rijdend in een Skoda Fabia R5. Het echte werk zal voor de deelnemers echter pas vandaag beginnen, want dan zullen ze zich moeten vastbijten in een aantal pittige proeven met een totale lengte van 145 kilometer. Houd de site dus op de hoogte om niets te missen van deze rally!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.