Afbeeldingsresultaat voor ogier corsica 2016

03-10-2016 – Tijdens zijn thuisrally moest en zou hij winnen, en Sébastien Ogier hield zich dan ook wederom aan zijn woord. Voor het eerst in zijn carrière mocht de regerend wereldkampioen de Rally van Corsica aan zijn lijst met zeges toevoegen, en met die zege is de titel nu wel heel dicht binnen handbereik voor hem en navigator Julien Ingrassia.

Gelijk op de vrijdag wist de Fransman op alle klassementsproeven de snelste tijd te klokken, waardoor hij ruim 40 seconden voorsprong had opgebouwd op Thierry Neuville met de Hyundai. Op de zaterdag en zondag wist Ogier zijn voorsprong vervolgens keurig te verdedigen, en gaf hij de concurrentie weinig kans, wat uiteindelijk resulteerde in de eindoverwinning.

Sébastien Ogier: “Wat een geweldig gevoel. Dit is precies wat we wilden dit weekend! it is mijn eerste zege op Corsica, zo’n historisch evenement. Het kampioenschap kunnen we nu bijna ruiken!”

De concurrentie moest dit weekend komen van Neuville en Kris Meeke, maar voor die laatste ging het helaas al tijdens de vrijdag, toen hij lek reed en extreem veel tijd liet liggen. Tijdens de zaterdag wist de Brit weer te herstarten, maar ook toen viel hij vroegtijdig uit na een foutje op de zaterdagmorgen. Tijdens de zondag wist de Citroën-rijder uiteindelijk nog wel de Powerstage te winnen, maar daar was dan ook alles mee gezegd voor hem en navigator Paul Nagle.

Door het wegvallen van Meeke profiteerde Neuville en wist zonder al teveel druk van de concurrentie een keurige tweede positie binnen te slepen. Andreas Mikkelsen zou na een tevergeefse aanval op de Belg uiteindelijk tevreden moeten worden gesteld met een derde positie, maar dankzij deze derde positie zorgde hij er wel voor dat Ogier de titel nog niet mocht ontvangen aangezien Mikkelsen in theorie nog altijd kans zou kunnen maken.

Verder zagen we dat Jari-Matti Latvala en Craig Breen hun posities ook behielden en zo als vierde en vijfde wisten te eindigen. De top 10 werd vervolgens aangevuld door Hayden Paddon, Dani Sordo, Eric Camilli, Mads Ostberg en Ott Tänak. Elfyn Evans haalde op zijn beurt een ruimschootse zege op in de WRC2-categorie en eindigde als elfde. Kevin Abbring had duidelijk zijn weekend niet en moest opgeven door een olielek tijdens de zaterdag van dit evenement.

De volgende wedstrijd brengt ons naar het zonnige Spanje, waar in en rondom Catalunya de uitdagende RACC Rally op het programma staat. Uiteraard brengen we u ook dan weer op de hoogte van het laatste nieuws!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.