Afbeeldingsresultaat voor wrc rally wales 2016 ogier

Foto: www.redbull.com

04-11-2016 – Sébastien Ogier is er in geslaagd voor de vierde maal dit seizoen een zege op zijn naam te schrijven. In Wales kon de regerend wereldkampioen veel tegenstand verwachten van DMACK-coureur Ott Tänak, maar die wist ondanks zijn beste WRC-resultaat de Fransman ook niet te stoppen.

Vanaf de eerste kilometers ging Ogier aan de leiding en hij gaf deze leiding de rest van de wedstrijd dan ook niet meer uit handen. Hiermee wisten hij en navigator Julien Ingrassia voor het eerst dit seizoen een gravel-evenement op hun naam te schrijven, en tevens de vierde titel in het constructeurskampioenschap voor Volkswagen binnen te slepen. Uiteindelijk zou de voorsprong op Tänak tien seconden bedragen, die hij vooral te danken had aan de tijd die de Est liet liggen tijdens de eerste proeven op de zondagmorgen.

Tänak wist zich tijdens de zondagmiddag namelijk nog sterk terug te vechten maar kwam uiteindelijk net tekort. Desondanks was zowel het team als hijzelf dik tevreden met dit resultaat, wat voor beiden kanten het beste resultaat uit hun WRC-carrière zou zijn samen met de Rally van Polen eerder dit jaar. In de spannende strijd om de derde plaats tussen de twee Hyundai’s was Thierry Neuville uiteindelijk de snelste voor Hayden Paddon. Op deze manier zorgt Neuville ervoor dat de strijd om de tweede positie in het kampioenschap nog heel spannend gaat worden tussen hem en Andreas Mikkelsen, die zijn weekend duidelijk niet had.

Achter Paddon was het Kris Meeke die als snelste Citroën-rijder op de vijfde plek eindigde na de crash die teamgenoot Craig Breen dit weekend meemaakte. Dani Sordo volgde met zijn Hyundai op de zesde plek gevolgd door Jari-Matti Latvala, Mads Ostberg, Stéphane Lefebvre en Eric Camilli, die de top 10 zouden aanvullen met hun WRC’s. In de WRC2-categorie was Esapekka Lappi met de Skoda Fabia R5 het snelst, voor teamgenoot Pontus Tidemand. Kevin Abbring haalde de finish helaas niet, terwijl Jim van den Heuvel na een moeizaam weekend op een 40e positie algemeen eindigde.

De seizoensafsluiter is inmiddels alweer nabij, want in de Rally van Australië zullen ook de onbesliste strijden in het kampioenschap beslist worden. Houd de site dus vooral op de hoogte om niets te missen van dit evenement!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.