Foto: www.motorsport.com

09-03-2015 – Tijdens de laatste dag van de Rally van Mexico had Sébastien Ogier geen moeite, hij won de Rally van Mexico die afgelopen weekend verreden werd. We blikken in het kort terug wat er eerder gebeurde tijdens deze rally.

De donderdag begint gelijk goed voor Thierry Neuville, hij wint de eerste stage, maar moet helaas een beetje tijd weggeven op Ogier op KP2. Ogier is na dag 1 de leider met Neuville en Latvala vlak achter zich. Dag 2 begint gelijk met een drama. Ott Tänak maakt een verschrikkelijke crash mee en klapt in het water (hier de beelden). Tänak en Molder weten zich gelukkig op tijd uit de auto te redden maar de auto gaat ten onder. Op een verkoudheid na kunnen Tänak en Molder de volgende dag alweer starten, maar door mechanische problemen na de crash is het toch afzien voor Tänak. Op diezelfde stage vielen ook Meeke, Kubica en Paddon uit. Meeke en Kubica maakten een crash mee, en Paddon had helaas mechanische problemen. Al deze uitvallers waarschuwden de rijders in de voorhoede, waar Ogier voorlopig nog altijd de leiding had.

Thierry Neuville rijdt de vrijdag heel erg sterk, maar ook hij crasht op de 8e proef van de wedstrijd. De schade is te groot en ook Neuville ligt uit de wedstrijd. Alleen Latvala en Ogier zijn nu nog in de strijd om de eindzege. Ostberg en Mikkelsen (3e en 4e plaats) moeten voorlopig in de achtervolging in de strijd om het podium. Maar dan is het al gauw einde verhaal voor Jari-Matti Latvala. Hij verliest een wiel en valt voor de 2e maal op rij uit. Dit zorgt er voor dat Ogier de rest van de zaterdag vrij spel heeft gekregen. Daarachter zijn het nog altijd Ostberg en Mikkelsen in de strijd, maar nu om positie 2.

Tot slot de zondag. Mikkelsen zet de aanval in op Ostberg, maar zonder succes! Mikkelsen spint op KP19 en kan nu een mogelijke 2e plaats vergeten. Mikkelsen weet uiteindelijk 3e te worden, net als in Monte Carlo en Zweden. Ostberg pakte zijn eerste podium dit jaar met een keurige 2e plaats, maar de winst was overduidelijk voor de man die zijn derde zege op rij wist te winnen, Sébastien Ogier met navigator Julien Ingrassia pakken voor het derde jaar op rij de Rally van Mexico!

De volgende rally is de Rally van Argentinië, deze zal verreden worden van 23-26 april. Kan Jari-Matti Latvala net als vorig jaar laten zien dat hij Ogier aankan? We zullen het zien! Voor meer nieuws kunt u de site in de gaten houden, of kijken op www.wrc.com

Eindstand Rally van Mexico 2015:

1. S. Ogier (Volkswagen)

2. M. Ostberg (Citroën – +1:18.8)

3. A. Mikkelsen (Volkswagen – +1:25.1)

4. E. Evans (Ford – +3:40.2)

5. D. Sordo (Hyundai – +5:01.8)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.