Foto: www.racingnews365.nl

16-02-2015 – Afgelopen weekend heeft Sébastien Ogier zijn tweede WK-zege geboekt. Hij wist na een spannend duel toch de winst te pakken van Thierry Neuville en Andreas Mikkelsen.

Tijdens de eerste proef van de zondag verloor de Belg Thierry Neuville wat tijd door problemen met de intercom. Hierdoor wist Andreas Mikkelsen een proef later de leiding over te nemen van de Belg. Sébastien Ogier stond, met nog één proef te gaan, 3e op een kleine achterstand van Mikkelsen.

Op de laatste proef zou het beslist worden. De Belg Neuville kwam als eerste binnen van de drie en zette voorlopig de snelste tijd neer. Even later was het Ogier die de tijd van Neuville overtrof, waardoor Neuville’s kansen voor de winst gelijk waren bekeken. Het wachten was nu op Mikkelsen, totdat de organisatie het bericht kreeg dat de Noor gespind was. Ogier kan voor het tweede jaar op rij een feestje bouwen in Zweden.

Kevin Abbring maakte de laatste dag geen fouten en reed zijn wedstrijd gecontroleerd uit. Hij eindigde op de powerstage als 11e en dat was gelijk de positie die hij tijdens zijn WRC debuut zou neerzetten. Een ijzersterk debuut in deze moeilijke omstandigheden van de Nederlander!!!

Kevin Abbring: “Dit is een rally die ik niet gauw zal vergeten en ik ben erg blij om in mijn eerste rally met de Hyundai i20 WRC aan de finish te komen. Het is een ongelooflijke ervaring geweest en een voorrecht om deze moeilijke klassementsproeven van de Rally van Zweden te hebben kunnen rijden. Ik heb dit weekend veel vertrouwen gekregen en heb me daarnaast uitstekend vermaakt. We hebben een paar momenten gekend, dat was te verwachten tijdens een eerste rally onder deze omstandigheden, en op sommige trajecten waren onze pace notes niet goed genoeg. Voor de rest is alles uiterst positief verlopen. Seb heeft ook een topprestatie geleverd en we voelden ons meteen thuis in het team en ze hebben ons enorm gesteund. Ik kan niet wachten op mijn volgende rally in de Hyundai i20 WRC rally-auto.”

Eindstand Rally Sweden:
1 Ogier
2 Neuville +6.4
3 Mikkelsen +39.8
4 Tänak +2:26.0
5 Paddon +3:31.5
6 Evans +3:53.0
7 Meeke +4:05.8
8 Prokop +4:26.0
9 Protasov +5:32.2
10 Ostberg +6:40.9
11 Abbring +7:55.6

De volgende WK Rally is in Mexico, deze rally zal in het weekend van 9 maart verreden worden. Voor meer nieuws houden we u op de hoogte!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.