Afbeeldingsresultaat voor rally van spa 2015
Foto: www.rallyandraces.com
14-03-2015 – Na de eerste dag lijkt de Rally van Spa een duel te worden tussen de Belgen Kris Princen (Peugeot 208 T16) en Freddy Loix (Skoda Fabia S2000), maar wat gebeurde er gisteren allemaal nog meer rondom Spa? Hieronder leest u het actuele rallynieuws.
De eerste proef werd erg sterk gereden door Cédric Cherain. Hij wist zich voor Van Woensel, Princen en Loix te plaatsen en begon de vrijdag met een leidende positie. Maar Cherain maakte na die eerste proef veel foutjes op de volgende proeven en verloor de leiding aan Freddy Loix. Kris Princen volgde voorlopig op de 2e positie en de 3e positie werd nu aangevuld door Bernd Casier. Toen de zware maar prachtige proef ‘La Clementine’. Daar waren het Freddy Loix en Kris Princen die ver boven de rest uit staken en een ruime voorsprong pakte. Het verschil onderling bleef klein, 3.6 seconden in het voordeel van Loix.
De tweede manche van de vrijdag zorgde dus voor veel spanning vooraan. Loix wist KP4 te winnen, maar pakte (slechts) 2.9 seconden waardoor Princen in de buurt bleef. Op KP5 was het dan weer Princen die de proef won en daarmee weer 0.9 seconden terug pakte op Loix. Het verschil was nu 5.6 seconden. Tot slot reden de rijders opnieuw ‘La Clementine’, daar zou het verschil gemaakt moeten worden! Toch waren Loix en Princen erg aan elkaar gewaagd! Princen won slechts 0.1 seconden op Loix en daarmee bleef Loix aan kop.
Wat gebeurde er achter Loix en Princen? Door de fouten van Cherain vulde Casier de 3e plaats aan, maar Cherain wist zich te herpakken en wist op de tweede maal ‘La Clementine’ Casier nog in te halen. Er waren ook veel problemen voor veel rijders. Zo waren er al vroegtijdig in de wedstrijd problemen voor Pieter Tsjoen, die op KP4 al moest opgeven. Op diezelfde proef vielen de WRC’s van Allart en Bonjean ook uit. Patrick Snijers en Chris van Woensel kregen beiden te horen dat ze door de organisatie een straftijd van 3 minuten zouden ontvangen. Beiden rijders zouden volgens omwonenden al voor de start gezien zijn geweest om te verkennen. Snijers reactie daarop was woest. Maar Snijers problemen werden nog erger toen hij lek reed en sukkelde met een geblokkeerde versnellingsbak, wat ervoor zorgde dat hij op KP5 van de wedstrijd aan de kant moest. Tot slot was er op de laatste proef van de wedstrijd nog een crash van de spectaculaire Porsche van Lejeune, wat een treurig einde van de wedstrijd voor hen betreft.
Hoe zat het met de Nederlanders? Becx wist te profiteren van de vele uitvallers, en wist daardoor in het laatste deel van de vrijdag een keurige negende positie te pakken! De Rally van Spa krijgt vandaag een vervolg, we gaan zien wie hier de winst gaat pakken. Is het Loix of Princen? Of zou het heel misschien nog een andere rijder zijn die een wel heel sterke 2e dag gaat rijden? Houd de site in de gaten, voor live resultaten kunt u kijken op: http://spa.rallyresults.be/spa-rally/la-clementine-2/class-0/group-0
Uitslag Rally van Spa (na dag 1):
1. F. Loix (Skoda)
2. K. Princen (Peugeot – +5.5)
3. C. Cherain (Citroën – +53.2)
4. B. Casier (Ford – +1:03.6)
5. B. Grooten (Citroën – +1:53.2)
9. M. Becx (Ford – +3:08.4)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.