Volkswagen onthult eerste foto van 2017 WRC-auto

Foto: www.motorsport.com

12-04-2016 – Vandaag heeft het WRC-team van Volkswagen Motorsport het nieuwe concept van de Volkswagen Polo R WRC voor volgend seizoen gepubliceerd. Deze bolide zal worden in gezet in het Wereldkampioenschap Rally van 2017.

Het team van Volkswagen Motorsport maakte hun rentree in de hoogste klasse van de rallysport in 2013. Sindsdien is het team met de snelle Volkswagen Polo R WRC alleen maar dominant geweest tijdens de afgelopen seizoenen. Echter, door de nieuwe regels voor 2017 die de FIA had opgesteld, moest er het één en ander aan de wagen worden aangepast om aan de eisen te voldoen. Vandaag werden dan ook de eerste details al bekend gemaakt, en zal er later meer info volgen over deze wagen. De huidige teambaas van Volkswagen, Jost Capito, vertelt zijn verhaal bij de publicatie van deze afbeelding.

Jost Capito: “De WRC-reglementen voor 2017 bevatten diverse spectaculaire technische innovaties voor het WK Rally. De WRC-auto’s van de toekomst belichamen alle ervaring die de teams de voorbije jaren hebben opgedaan. Ze worden veel dynamischer maar tegelijkertijd ook veiliger. Zoals gewoonlijk werken we nauwgezet aan de ontwikkeling van de nieuwe generatie van de Polo R WRC. We werken hard om deze bolide net zo succesvol te laten zijn als de twee voorgangers.”

Meer downforce en meer power maakt de nieuwe WRC-bolides significant sneller dan de huidige generatie rallywagens. Vooral op het asfalt, waar het extra spoilerwerk extra rendeert. Als we de geruchten mogen geloven, zouden de naar de 2017-specificatie gebouwde WRC-wagens tussen de 15 en de 30 seconden afknijpen van de snelste klassementsproeven. Natuurlijk stel je je dan vragen bij de veiligheid.

Bovendien maakt sneller niet altijd beter. Volgens tweevoudig WRC-kampioen Marcus Grönholm, tegenwoordig testrijder bij Volkswagen, stelde dat het nieuwe 2017-wapentuig naast veel sneller ook veel efficiënter bleek. En dat vertaalt zich in minder drifts en aanverwante glijmanoeuvres, toch een van de grootste attractiepolen van de rallysport. Een mening die bijgetreden wordt door huidig VW-fabriekspiloot Jari-Matti Latvala, die vreest dat de nieuwe Polo R WRC makkelijk om te rijden zal lijken. En dat kan niet de bedoeling zijn. Hier zal dus nog even over nagedacht moeten worden door de FIA, die ongetwijfeld al over dit onderwerp in discussie is. Later dus meer nieuws over de nieuwe Volkswagen en de nieuwe eisen voor 2017.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.