Foto: www.motorsport.com

12-06-2016 – Met nog één dag te gaan staan Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul nog altijd aan kop tijdens de WK Rally van Italië (Sardinië). Het Belgische duo presteert al vrijwel het gehele weekend verrassend sterk, en met hun Hyundai i20 WRC weten ze voorlopig nog steeds Volkswagen-rijder Jari-Matti Latvala te snel af te zijn. Er gebeurde echter nog veel meer tijdens de zaterdagproeven in Sardinië.

Want buiten het klassement vooraan om, zagen we dat Kevin Abbring het ritme goed te pakken had tijdens deze tweede dag. Tijdens de vrijdag kampten hij en navigator Sebastian Marshall nog met technische problemen, maar dat maakten ze gisteren dubbel en dwars goed door een snelste tijd te klokken op de eerste klassementsproef van de zaterdag! Abbring schrijft hiermee historie door als allereerste Nederlander een scratchtijd te klokken in het Wereldkampioenschap Rally’s. Helaas zou Abbring later op de dag door twee lekke banden wederom tijd verliezen, maar die snelste tijd pakt niemand hem meer af! “Dit voelt ontzettend goed!”, vertelde Abbring dan ook enthousiast aan het einde van de proef.

Naast Abbring deden ook de Ford-rijders van de teams van DMACK en M-Sport het opvallend goed tijdens deze zaterdag. Ott Tänak, Mads Ostberg en Eric Camilli deden namelijk diverse malen mee in de strijd om een scratchtijd en al deze genoemde rijders wisten dan ook te stijgen in het algemene klassement. Ostberg’s grootste speelkameraad was de gehele rally al Andreas Mikkelsen, maar toen deze op de veertiende klassementsproef tegen een rots aan klapte en daarmee veel tijd verloor, voelden Ostberg en navigator Ola Floene weinig druk meer van achteren en konden ze zich concentreren op een aanval op regerend wereldkampioen Sébastien Ogier, die enkele seconden voor hen de derde positie in beslag nam.

Helaas zou Ostberg op de laatste klassementsproef van de zaterdag aan de kant moeten met motorproblemen, en hierdoor werd de derde positie van Ogier zo goed als verzekerd. Vooraan ging het duel vrijwel de gehele dag tussen Neuville en Latvala, maar de Fin slaagde er niet in om een goede aanval op hem in te kunnen zetten en daardoor volgen Latvala en Miikka Anttila nu op een achterstand van zestien seconden op de tweede positie. Dani Sordo wist uiteindelijk nog te profiteren van het wegvallen van de Noorse toppers, waardoor hij doorschoof naar de vierde positie. Tänak was absoluut de sterkste rijder van de zaterdag, en dat werd beloond met de vijfde positie voor hem in het algemene klassement.

Vandaag worden de laatste proeven verreden, en is het de vraag of Neuville zijn eerste zege van de Rally van Sardinië op zijn naam kan schrijven. Kijk morgen weer op onze site om ook van de laatste dag niets te hoeven missen!

 

BEKIJK HIER DE TUSSENSTAND VAN DE RALLY VAN SARDINIË

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.