Foto: www.knaf.nl

17-03-2015 – Na het grote succes van Jan van der Marel in de jaren 80-90 in de Opel, is het nu de beurt aan zoon Timo van der Marel. Hij en Australiaans navigatrice Rebecca Smith hebben dit jaar gekozen om het Nederlands Rallykampioenschap te rijden met een Opel Adam R2. De eerste wedstrijd voor hen staat a.s. weekend al voor de deur, namelijk de Tank S Rally rondom Emmeloord!

Timo van der Marel is één van de grootste rallytalenten van Nederland en wil zijn carrière in 2015 gevolg geven in eigen land. De Opel-equipe zal deelnemen aan het Nederlands Rally Kampioenschap 2015 met als doelstelling de kampioenstitel in de R2-klasse te behalen. Op het programma van het NK 2015 staan:

21 maart – Tank S Rally

18 april – Rally van Putten

29/30 mei – ELE Rally

20 juni – Vechtdal Rally

18/19 september – Hellendoorn Rally

09/10 oktober – GTC Rally

1 november – Conrad Euregio Rally

Jan van der Marel was in de Opel jarenlang heer en meester in het Nederlands kampioenschap. In ’80 en ’81 won Jan van der Marel in de Opel Kaddet GSi / Opel Ascona 400. Een paar jaar later wist Van der Marel SR opnieuw twee kampioenschappen op rij te pakken in ’84 en ’85, ditmaal met de Opel Manta 400. Zo werd de Opel één van de meest gewaardeerde auto’s van het Nederlands rallykampioenschap. Er is ondertussen ook een cup in ontwikkeling voor de nieuwe Adam R2. De R2 wordt aangedreven door de 1.6-liter zestienkleppenmotor uit de Opel Astra. Het grote verschil echter tussen beide versies zijn het motorvermogen, want de R2 Adam levert maar liefst 190 pk, en heeft krachtiger remmen.

Timo van der Marel reageert erg enthousiast: “Na een paar jaar succesvol aan de Ford Fiesta Cup te hebben deelgenomen hebben Rebecca en ik nu het vizier gericht op het behalen van de kampioenstitel in de R2-categorie. Uiteraard kijken wij ook naar de verdere toekomst, waarvoor wij al bepaalde ideeën hebben. Net zoals Opel trouwens.”

Adriaan de Vries, Directeur van de sponsorende Opel-dealer Nefkens uit Amersfoort: “De ADAM R2 is de tweede fase in het Opel Motorsport Rallye Program. Opel heeft deze auto ontwikkeld als een betaalbare klantenauto, waarmee optimaal en tegen verantwoorde kosten rallysport kan worden bedreven. De volgende fase zou een R3 of R5 auto kunnen zijn, gebaseerd op de nieuwe Opel Corsa. Nefkens, Opel en Van der Marel waren in de jaren zeventig en tachtig bekende namen in de Nederlandse rallysport. In de jaren ’70 en ’80 was Jan van der Marel, de vader van Timo, zeer succesvol in de Nederlandse rallysport. Hij behaalde vier keer de Nederlandse rallytitel met een Opel. Eerst twee keer met een Opel Ascona 400 en daarna twee keer met een Opel Manta 400. Daarbij kwam hij uit voor het Opel Dealer Team Holland, het officiële team van de Opel-importeur en alle Nederlandse Opel-dealers. De geschiedenis herhaalt zich nu met Timo, weer Nefkens en Opel. ”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.