Foto: Opel Fwd Challenge

18-03-2016 – Komend weekend staat de Zuiderzee Rally voor de deur, en dat is tevens de start van het allereerste seizoen van de Opel Fwd Challenge (OFC). Voor de eerste wedstrijd van deze challenge staan er drie teams aan de start, en deze teams brengen in totaal een viertal aan deelnemers mee. Aangezien ze in gelijkwaardig materiaal aan de start komen, zal de concurrentie lastig te verslaan zijn. Toch kijken alle deelnemers uit naar deze wedstrijd.

 

LMS Rallyteam
Sander van de Hel: Voor de Opel Astra GSi van Sander van de Hel genavigeerd door Valentijn Martens is het OFC een ideale uitkomst. Door deze nieuwe challenge maken zij namelijk o.a. de kans om ook een keer in de prijzen te vallen. Afgelopen winter hebben zij dan ook zeker niet stilgezeten, en is er hard gewerkt aan de wegligging van de wagen, zodat ze nog iets sneller over het parcours kunnen gaan. Ze zijn vastberaden hoge ogen te gaan gooien komend seizoen, en daarbij zijn het gewaagde concurrenten, aangezien ze vorig jaar nog als snelste Opel Astra GSi rijders uit de bus kwamen tijdens dit evenement.

Ik vind het OFC een leuk opgezette challenge waarin er met de snelle Astra’s op een leuke manier de competitie wordt opgezocht, en waarin ook bekers te winnen zijn!”, vertelt Sander, “Het winnen van prijzen is door de huidige klassenindeling bijna onmogelijk geworden, en daar bied het OFC een mooie kans in. Ik schat dat ik redelijk kans maak om succesvol te zijn in het OFC, maar verwacht wel veel tegenstand van andere snelle mannen zoals: Dennis Mollink, Steven van der Mee, Eric Nieuwenhuizen, en natuurlijk mijn eigen broertje. Hij heeft afgelopen winter veel aan zijn auto gedaan, en ik verwacht dat hij sneller is als ooit! Ook ben ik benieuwd naar Roald Leemans. Met de genen van zijn vader zit het in ieder geval goed.”

De Zuiderzee Rally ziet Sander als een echte uitdaging: De Zuiderzee is eigenlijk altijd een strak georganiseerde rally, en om hem te rijden is lastiger dan het lijkt. De dijkweggetjes zijn vaak hobbelig en glad. Daarbij gaat het ook nog eens heel hard. Met als afsluiter de KP Nagelerweg maakt deze wedstrijd voor mij compleet, ook al ben ik niet zo snel op industrieterreinen. Mijn doelstelling is om weer een mooie rally te rijden, waarin er hopelijk binnen het OFC voldoende strijd zal zijn op een juiste manier. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in om de Astra weer de sporen te geven!”

 

Mark van de Hel: Zoals Sander zonet al vertelde zal zijn broer Mark van de Hel genavigeerd door vader Lammert van de Hel het de concurrentie komend seizoen knap lastig gaan maken. Het is nog niet bekend of Lammert ook daadwerkelijk het hele seizoen zal navigeren bij Mark, maar het team houdt altijd nog Dave Kuiper, een vriend van Mark, achter de hand. Ook voor hen is er door het hele team afgelopen winter hard doorgewerkt, want de monteurs hebben voor dit seizoen een Opel Astra GSi bijna compleet opnieuw opgebouwd voor dit duo. Daardoor gaat Mark met een goed gevoel het nieuwe rallyseizoen in, en kijkt hij ook zeer positief tegen het OFC aan.

“Het OFC is een uitkomst voor ons,” begint Mark, “Wij rijden de laatste tijd in een niemandsland en ook al rijden we in de middenmoot van het veld mee, we kunnen nooit iets winnen of ook maar de strijd hierom te kunnen voeren. Daarom zijn we blij dat er nu weer kans is dat we rijden voor een beker en dus dat we ons kunnen mengen in een strijd voor de overwinning. Wij denken een goede kans te maken om voor de titel te kunnen strijden. Hierbij zullen we wel wat geluk moeten hebben maar de kans is er zeker.”

De proeven voor de Zuiderzee vindt hij dan ook erg mooi en uitdagend: “De Zuiderzee heeft leuke proeven en de technische proeven liggen mij erg. Ook het industrieterrein is altijd een spektakel stuk. We hebben afgelopen winter de auto compleet opnieuw opgebouwd dus we hebben vooral uitrijden als doel, maar we willen zeker gaan kijken of de veranderingen nut hebben gehad en zullen met opbouwende snelheid gaan rijden.”

 

Rally Team Leemans
Roald Leemans: De felgele Opel Astra GSi van Roald Leemans en navigator Christiaan van Waardenburg maakte eerder dit seizoen zijn debuut tijdens de Circuit Short Rally, waar ze gelijk een knappe derde positie wisten te klasseren in de klasse H15. Dit weekend zal echter het echte werk beginnen, en zullen Leemans JR en Van Waardenburg aan de start komen van het OFC. Het duo zal echter niet in de reguliere rally van start gaan, maar zowel in de Zuiderzee als de Zeebodem Short Rally, wat qua aantal kilometers bij elkaar hetzelfde blijft. Roald kijkt er in ieder geval erg naar uit om tijdens zijn debuutseizoen in deze challenge mee te strijden.

“Het lijkt me erg leuk om mee te doen aan de Opel Fwd Challenge,” vertelt Roald enthousiast, “Dit is natuurlijk ook mijn eerste jaar in de rallysport, dus ik heb er zeker zin in! Omdat dit mijn eerste jaar is is het voor mij ook allemaal nieuw, en ik probeer daarom wel in de top drie te komen. Omdat dit natuurlijk mijn tweede rally wordt, weet ik niet hoe de Zuiderzee rally zal zijn. Mijn doelstelling voor dit weekend is dus ook proberen om bij de top drie te komen in de einduitslag van het OFC.”

 

De Garage Rallyteam
Eric Nieuwenhuizen: ‘Last but not least’ staat ook de Opel Astra GSi van Eric Nieuwenhuizen en Edgar Pereboom weer aan de start van dit evenement. Het is alweer een klein poosje terug dat dit duo voor het laatst, en tevens voor het eerst, deelnam in de Zuiderzee Rally, namelijk in 2014. Maar aangezien zowel hij als het grootste deel van zijn concurrenten een lange winterstop achter de rug hebben, zal een ieder tijd nodig hebben om weer in het ritme te kunnen komen. De wagen is in ieder geval weer helemaal opgeknapt, en dus zijn Nieuwenhuizen en Pereboom klaar voor de strijd! We vroegen ook aan hem of hij het deelnemen aan een Challenge uitdagend vond.

“Het lijkt ons zeker leuk om aan een challenge mee te doen, omdat we allemaal in een redelijke gelijke auto rijden,” vertelt Eric, “Als ik dan kijk in de 325i Challenge hoe het er daar aan toe gaat vind ik echt super! De gemoedelijkheid en de strijd onder elkaar zijn gewoon top! De kansen voor ons komend seizoen… tja… dat is moeilijk te zeggen. Momenteel zeg ik gewoon: We doen ons best!”

We vroegen aan hem wat de Zuiderzee Rally zo’n bijzonder evenement maakte en naar zijn verwachtingen: “Ten eerste het is wel onze thuisrally; We wonen er dicht bij en wat ik ook wel leuk vind, is dat er om het jaar een andere route word gereden. Dat maakt het voor ons extra uitdagend! Het is eindelijk tijd voor weer de eerste rally van 2016! We hebben weer erg hard aan de auto gewerkt en we gaan daarom ook eerst de short rijden om te kijken hoe de auto zich houdt.”

 

Komend weekend zullen wij van Rally-World niet alleen druk bezig zijn met het foto- en videoverslag en de nabeschouwing in zijn geheel, maar blikken we ook terug op de Opel Fwd Challenge met het antwoord op de vraag: ‘Wie komt er uiteindelijk als snelste rijder uit de bus?’. Houd de site dus op de hoogte om niets te missen van de laatste nieuwtjes van de Zuiderzee Rally en de Opel Fwd Challenge.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.