Afbeeldingsresultaat voor east belgian rally

05-02-2017 – Na de officiële bevestiging van de KNAF is het nu echt een feit: Het Nederlands Rallykampioenschap 2017 zal zowel een Open (Internationaal) Rally Kampioenschap als een Nationaal Rally Kampioenschap. Met de toevoeging van een aantal andere interessante cups ziet het nieuwe seizoen er veelbelovend uit.

De verdeling van het ONRK en het NRK is voor rallyrijdend Nederland niet nieuw. In het verleden zagen we al hoe beide kampioenschappen van elkaar gescheiden werden tot dat begin 2015 werd besloten om er één nationaal kampioenschap van te gaan maken. Anno 2017 is dus weer besloten om het ONRK te laten terugkeren, om zo meer uitdaging te kunnen bieden aan Nederlandse toppers, die we wat het kampioenschap betreft de laatste jaren wel gemist hebben.

Het Nationale Kampioenschap kent zoals vanzelfsprekend alle zeven wedstrijden op Nederlandse bodem dit jaar, zoals we het de afgelopen jaren ook kenden. Het Open Nederlands Rally Kampioenschap bestaat uit in totaal zes wedstrijden, inclusief wedstrijden in het buitenland. Het seizoen zal zo gaan aftrappen half maart tijdens de Zuiderzee Rally in de polder, om vervolgens over de grens tijdens de Duitse Rallye Sulingerland in actie te komen. Daarna zullen de deelnemers van dit kampioenschap eind mei de strijd met elkaar aangaan op Brabantse bodem, met de ELE Rally eind mei en de GTC Rally begin juli op het programma. In het najaar staat uiteraard ook de Eurol Hellendoorn Rally op de kalender. Opvallend is dat het seizoen zal worden afgesloten tijdens de East Belgian Rally, rondom Sainkt-Vith.

Naast het ONRK en het NRK zal er dit jaar uiteraard ook weer een Nederlands Short Rally Kampioenschap georganiseerd worden. Dit kampioenschap kent dit jaar in totaal zeven wedstrijden, na het wegvallen van de Circuit Short Rally en de terugkeer van de Centraal Nederland Rally (voorheen Rally van Putten). Naast deze kampioenschappen en de diverse challenges zal de KNAF dit jaar ook een Junioren Kampioenschap opzetten voor coureurs tot en met 25 jaar. Op deze manier hopen zij de sport weer wat aantrekkelijker te kunnen maken voor de jongeren. Tevens zal er een Ladies Cup georganiseerd worden voor de vrouwelijke coureurs/navigatrices.

Voor meer info over het Nederlands Rally Kampioenschap kunt u terecht op de site: www.knaf.nl

foto van Nederlands Rally & Short Rally Kampioenschap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.