Foto: www.patsunrallyfotografie.nl

28-12-2015 – Na de eerder gepresenteerde ‘One Day Rally Challenge’, werd gisteren bekend gemaakt dat er nog een nieuwe cup zijn debuut zou maken in het NRK 2016: de ‘Opel FWD Challenge’ (OFC). In deze challenge kunnen de Astra- en Kadettrijders de strijd met elkaar aangaan in vier spectaculaire evenementen, namelijk de Zuiderzee Rally, de Rally van Putten, de Autosoft Vechtdal Rally en de Conrad Twente Rally.

Één van de redenen voor de opstart van deze challenge was het feit dat er steeds meer hobbyrijders, die vaak aan de start kwamen met een Astra of Kadett, steeds minder Nederlandse rally’s rijden door o.a. het inschrijfgeld, maar ook door de nieuwe klassenindeling van de KNAF die ervoor zorgt dat deze wagens in hun klasse vrijwel kansloos zijn voor de eindzege tegenover het sterkere materiaal. Deze challenge zal daar verandering in brengen, en een eerlijkere strijd beloven waar ook deze rijders een leuke kans maken om te winnen. Hopelijk gaat deze veelbelovende challenge toch weer een aantal rijders uit hun stoel trekken, zodat de Nederlandse rallysport toch weer een stukje spectaculairder zal worden.

Een ander voordeel voor de rijders, is dat deze challenge makkelijk te combineren van met het ODRC die volgend jaar ook zijn debuut maakt in de Nederlandse rallysport, aangezien deze exact dezelfde kalender bevat. Aangezien het allemaal eendagsevenementen zijn, is het qua tijd ook niet al te moeilijk in te delen voor de rijders. ’s Ochtends kan er verkend worden, ’s middags kan het spektakel van start gaan en ’s avonds kunnen de rijders alweer naar huis.

Vandaag tijdens de eerste vergadering is er veel gesproken over de verschillende ideeën om een challenge samen te stellen. Het uitgangspunt is dat de challenge toegankelijk moet zijn voor alle rijders met een Astra of Kadett die voldoen aan de FIA homologatie. De 4 wedstrijden werden gekozen om hun eendaags karakter, en omdat ze over het gehele seizoen vallen, daarnaast is het natuurlijk mogelijk voor de verschillende teams om buiten deze challenge wedstrijden te rijden. Er hebben zich al verschillende teams aangemeld om mee te strijden om de kampioen van de Opel Fwd Challenge te worden. Deze teams zullen de komende tijd zich voorstellen op de facebookpagina van de OFC, dus houdt de facebook pagina in de gaten om meer te weten te komen van deze nieuwe Challenge.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.