26-05-2017 – Mission accomplished! Drie keer op plaats drie in drie jaar: Dat is het verhaal van Stephen Wright en Eddy Smeets in de Sezoensrally. Terwijl ze gesetteld hadden voor plaats 5, kwam de podiumplaats ineens alsnog in zicht aan de finish van KP13.

Stephen Wright: “We begonnen de wedstrijd met een heel andere setup dan de vorige twee jaar en het duurde het eerste deel van de wedstrijd voordat alles op punt stond. KP1 was dus niet de start zoals we gehoopt hadden zodat we op achtervolgen aangewezen waren. Er was al een behoorlijk verschil met de R5’s voor zodat we de resterende proeven gewoon uit de problemen wilden blijven. Met onze snelheid konden we niets meer winnen. Ik maak liever het verschil op KP’s dan dankzij pech of fouten van anderen hoger te eindigen. Dat is erg jammer voor wie dat voor heeft, maar volgens insiders gebeurd dat wel eens in Bocholt!”

Eddy Smeets: “KP13 was op dat gebied wel bijzonder. Halfweg de KP Peer liepen we in op Benoit Allart die trouwens heel sportief aan de kant ging om ons voorbij te laten gaan. Hierdoor was de achterstand op hem meteen goedgemaakt en dacht ik dat we 4e stonden. Stephen had echter Vincent Verschueren ook aan de kant zien staan zodat we ineens van P5 naar P3 sprongen met nog twee proeven te gaan. Op basis van pure snelheid misschien een beetje onverdiend, maar uit de problemen blijven hoort ook bij het spelletje. Met nog twee proeven te gaan, waren de verschillen in de top 5 zodanig groot dat het toen een kwestie was van de Fiesta R5 binnen te brengen voor het derde podium in evenveel jaar. Het lijkt wel of we een abonnement op de derde plaats hebben.”

Stephen Wright: “Iedereen vraagt me waarom ik toch altijd naar Bocholt kom, zodat ik me soms zorgen maak en afvraag wat er mis is met deze wedstrijd! Maar er is helemaal niks mis mee: het is een leuke, compacte wedstrijd met uitdagende KP’s die ik zeker iedereen wil aanraden. Als het past in de planning en het budget, wil ik er volgend jaar opnieuw aan de start komen samen met Eddy.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.