15-09-2016 – Soms zit het mee en soms zit het tegen, voor Mammoet Rallysport zijn er dit seizoen echter wel extreem veel tegenslagen. Eerder dit jaar zag Martin van den Brink zijn truck al in vlammen op gaan tijdens de Dakar Rally, en nadat zijn truck volledig opnieuw is opgebouwd, ging het weer mis tijdens de voorbereidingen van deze week, waar dit tafereel zich herhaalde.

Ondanks de schokkende beelden als hierboven, zijn alle inzittenden ongedeerd. De Renault Sherpa die aan de Baja van Hongarije deelnam is echter volledig uitgebrand en afgekeurd. De test in Slowakije was bedoeld als voorbereiding voor o.a. de OiLibya Rally en de Dakar Rally van 2017. Van den Brink doet zijn verhaal over de brand.

Martin van den Brink: “Er is een olieleiding losgeraakt of gesprongen. De olie kwam vervolgens op de turbo. Die turbo is ongeveer 900 graden en dan is er geen houden meer aan. Tijdens de OiLybia Rally rijden we nu zeker niet. We moeten de komende dagen de schade goed bekijken en zien dan wel wat er verder mogelijk is. Nu rijdt alleen Gert Huzink voor ons team in Marokko. Wij gaan er alles aan doen om hem daarbij te helpen.

Richard Mouw (Monteur): “Het is heel erg jammer voor ons team. De OiLibya Rally kunnen we sowieso niet rijden. Een domper voor het team. We hadden alle tickets en hotels al geboekt. De olieleiding is prima. In de Silk Way Rally is er niets gebeurd. Ja, een leiding kan altijd lostrillen of afbreken of wat dan ook. Dat kan gebeuren. Als de olie dan op de gloeiend hete turbo terecht komt is er geen houden aan.Het is natuurlijk ook een flinke financiële klap. We zullen binnenkort wel horen hoe het verder gaat. Zaterdag is Martin weer terug uit Slowakije en dan steken we de koppen bij elkaar.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.