18-01-2017 – Net zoals de afgelopen jaren zal er in het Belgian Rally Championship ook dit jaar gebruik worden gemaakt van de vaste startnummers. Onlangs zijn de eerste vaste startnummers voor het seizoen 2017 bekend gemaakt op de website van het BRC.

BRC Promotor: “Wie zich extra in de kijker wil zetten in het BRC 2017 kan bij de promotor een vast startnummer reserveren voor het ganse seizoen. Ideaal om je merchandising af te stemmen op dat specifieke nummer of om je lievelingsnummer het ganse jaar op je wagen te hebben. Bovendien krijg je extra aandacht op de website van het BRC met een eigen pagina voor piloot en copiloot, voorzien van drie logo’s van je belangrijkste sponsors. En we promoten ook je pagina of profiel op sociale media.”

Ook dit jaar hebben er weer een aantal coureurs gereageerd. Gullame Dilley zal zo het komende seizoen met nummer #2 op de ruiten van zijn Hyundai i20 R5 van start gaan, terwijl Bert Cornelis startnummer #5 op zijn nieuwe Citroën DS3 R5 mag plakken. Polle Geusens koos voor nummer #8 op zijn Ford Fiesta R5. De (wellicht( opvallendste keuze was van Vincent Verschueren, die nummer #46 voor zijn Skoda Fabia R5 koos. Met dit startnummer stonden hij en Veronique Hostens afgelopen jaar al eerder aan de start tijdens de laatste paar wedstrijden op hun rallykalender. De keuze voor dit nummer heeft te maken met Vincent’s grootste idool, namelijk Valentino Rossi.

Het was nog even de vraag hoe het dan met startnummer #1 zat. Normaal gesproken was dit startnummer altijd bestemd voor de regerend kampioen, maar aangezien Freddy Loix eind vorig jaar een punt achter zijn rallycarrière had gezet, bleef deze plek op de deelnemerslijst van het BRC voorlopig leeg. Uiteindelijk is dit startnummer toegekend aan Kris Princen, de nummer 2 van afgelopen jaar, die komend seizoen met een Skoda Fabia R5 aan de start zal verschijnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.