GS 3950

Bron: www.ovdgroeprallyteam.nl

05-05-2015 – Voor de tweede keer dit seizoen heeft het OVD Groep Rallyteam de winst in een wedstrijd meetellend voor de West Euro Rally Cup (WERC) op weten te eisen. Na de onfortuinlijke afzegging begin april in het Belgische Tielt, werd in Duitse Sulingen namelijk weer gestreden voor punten in de WERC en gewonnen. Daarnaast werden rijder Wouter Ploeg (Ede) en navigator Harm van Koppen (Raamsdonksveer) de best geklasseerde Nederlandse equipe met een zevende plaats in de algemene rangschikking van de traditioneel door veel Nederlanders bezochte wedstrijd.

Ploeg en Van Koppen kenden in de openingsfase van de rally een paar schoonheidsfoutjes. Ook werd er op een snel stuk onverhard iets te laat geremd waardoor de machtige Beierse achterwielaandrijver even doorschoot. “Ik probeer op onverhard de grens meer op te zoeken, en dan kan er wel eens zoiets gebeuren”, vond Ploeg achteraf. Veel groter was het probleem wat tijdens de tweede serie van drie proeven ontstond. “De stuurbekrachtiging van de BMW werkte niet meer waardoor we de proeven zes en zeven zonder stuurbekrachtiging hebben gereden”, legde navigator van Koppen uit.

Tijdens het half uur servicetijd volgend op KP zeven verrichte de serviceploeg van Reconsales Autosport onder leiding van Jan Nijhof een wonder. Het complete stuurhuis van de BMW werd gewisseld waardoor Ploeg en Van Koppen weer over stuurbekrachtiging konden beschikken in het vervolg van de rally. Na negen van de elf klassementsproeven bivakkeerde het duo op een keurige zevende plaats voor veel vierwiel aangedreven auto’s en andere snelle BMW’s uit Nederland en Duitsland.

Toch kon tijdens de slotserie met ook de tweede passage op het voormalige Amerikaanse militaire terrein bij Steyerberg, niet voluit aangevallen worden. “We kregen problemen met de koppeling van de auto waardoor we wat voorzichtiger moesten rijden. Desondanks zijn we op de laatste proef met twintig kilometer smalle en zeer bochtige wegen, nog drie plaatsen gestegen”, klonk Ploeg tevreden bij terugkeer op het serviceterrein.

Enige tijd later bleek dat het duo vanwege vermeend te laat inklokken voor de service na de zevende proef een tijdstraf van 20 seconden gekregen had. Daardoor werd de mooie vierde stek opnieuw een zevende plaats, maar de winst in de West Euro Cup Rally kwam niet in gevaar. “Puur op rijtijd zouden we voor de S2000 van Nico Leschhorn zijn geëindigd. Door de tijdstraf gaat dat niet door, maar we zijn toch erg blij met het resultaat van deze rally. Het is een goede rally geweest voor ons”, aldus een blije Ploeg.

Uitslag 28 ADAC Mobil Pegasus Rallye Sulingerland
1. Ruben Zeltner/Petra Zeltner (D/A; Porsche 911 GT3) 1:27:47,2
2. Hermann Gassner/Ursula Mayrhofer (D/A; Mitsubishi Lancer EVO VIII) +1:35,2
3. Frank Färber/Peter Schaaf (D; Peugeot 207 S2000) +2:24,1

7. Wouter Ploeg/Harm van Koppen (NL; BMW 1M Coupe) +4:42,3

Uitslag West Euro Rally Cup ronde 3: Sulingen
1. Wouter Ploeg/Harm van Koppen (NL; BMW 1M Coupe) 1:32:29,5
2. Gerben Brouwer/Niels Kroeze (NL; Audi S2 Quattro) +5:02,9
3. Kurt Mejer/ Vagn Aage Hansen (DK; Volvo 240 Turbo) +7:20,7

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.