Afbeeldingsresultaat voor vladimir vasilyev africa race

Foto: www.rallystar.net

07-01-2018 – Waar de Dakar Rally amper begonnen is, mogen de deelnemers van de Africa Eco Race vandaag genieten van een welverdiende rustdag. Gisteren moesten er echter nog de nodige kilometers worden afgewerkt, en dat verliep niet voor iedereen vlekkeloos.

Bij de motoren zagen we tijdens de vierde etappe hoe Pal Anders Ullevalseter zich met brandstofproblemen uitschakelde voor een topklassering. De Noor was echter nog altijd in de race en nam tijdens de vijfde etappe revanche. Hoewel hij weet dat de overwinning niet meer mogelijk is, zitten dagzeges er voor hem nog zeker in, en die pakte hij dan ook tijdens deze laatste etappe in Marokko. Paolo Ceci, de leider in het klassement, gaf aan met het wegvallen van zijn grootste concurrent niet al te veel risico’s meer te nemen en finishte keurig als tweede, waarmee hij zijn voorsprong op Anjos Oliveira, die de etappe als derde afsloot, vergrootte. Erik Klomp sloot de vijfde dag als enige Nederlander af op een zeventiende positie algemeen.

In het autoklassement deed de Fransman Patrick Martin voor het eerst echt goede zaken tijdens de vijfde etappe. Normaal gesproken mocht Martin al tevreden mogen worden gesteld als hij überhaupt de top 10 wist te halen, maar met een derde positie tijdens deze etappe mocht hij dik tevreden zijn. Hij kon echter niet tippen aan de tijden van Mathieu Serradori en Vladimir Vasilyev, de grote hoofdrolspelers uit deze editie van de Africa Eco Race. De twee kemphanen streden opnieuw om de etappezege, maar het was wederom Vasilyev die aan het langste eind trok. De Rus pakte de etappezege met ruim zes minuten voorsprong op Serradori, waardoor hij het verschil in het algemene klassement vergroot naar ruim 16 minuten. Gerard van Lieshout geniet als enige Nederlander in het autoklassement nog altijd volop van deze wedstrijd en kwam met zijn Toyota ongeschonden aan de finish.

Het truckklassement wordt vooralsnog nog altijd gedomineerd door Gerard de Rooy, die tijdens deze etappe overigens tevens knap als vierde eindigde in het totaalklassement. Jan van de Laar kwam erg laat aan de finish, maar dit kwam door de hulpverlening die hij aanbood aan een gewonde motorcoureur. Toen hij deze tijd terugkreeg van de organisatie bleek Van de Laar gewoon wederom goed mee te hebben gedaan met een tweede tijd op deze etappe. De Tsjech Tomas Tomecek doet vooralsnog na Gerard de Rooy de beste zaken in het truckklassement en finishte deze etappe als derde, voor de Hongaar Miklos Kovacs en de Belg Noël Essers. Wuf van Ginkel slaagde er wederom niet in de finish te bereiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.