Afbeeldingsresultaat voor ostberg rally sweden 2017

09-02-2017 – Mads Ostberg maakte een perfecte WRC-rentree door de snelste tijd te rijden tijdens de shakedown van de Rally van Zweden. De Noor komt dit jaar dan niet meer een volledig seizoen uit voor het team van M-Sport, maar met zijn priv├ęteam (Adapta Motorsport) zijn hij en navigator Ola Floene er blijkbaar niet minder sterk op geworden.

De shakedown in Skalla was ruim 7 kilometer lang. De hele route was bedekt met een stevige ijslaag. Door de afwezigheid van sneeuw was het er behoorlijk glad. De meeste teams hield het op de verplichte aantal van drie rondjes omdat de banden die tijdens de shakedown worden gebruikt worden meegeteld voor het totale aantal banden dat in een weekend gebruikt mag worden

Ostberg liet de openingsrally in Monte Carlo nog aan zich voorbijgaan zodat hij zaken met zijn eigen team kon uitzoeken. Hij en Martin Prokop waren in eerste instantie van plan om deel te nemen met Volkswagens Polo R WRC, met Sebastien Ogier als teamgenoot, maar dat plan ging niet door. Er werd uiteindelijk besloten om met een Ford Fiesta WRC deel te nemen. Over het korte parcours was Ostberg 0.1 seconde sneller dan Craig Breen en het verschil met Haydon Paddon, de nummer drie, besloeg een halve tel. Wel moet daar overigens bij vermeld worden dat Ostberg al twee Scandinavische wedstrijden op sneeuw gereden heeft dit jaar, in tegenstelling tot de concurrentie.

Mads Ostberg: “Ik kan heel erg blij zijn, vooral omdat ik maar twee dagen in de auto heb gezeten. Ik weet niet hoe representatief de tijd is omdat Sebastien (Ogier) en Ott (Tanak) waarschijnlijk niet op de limiet hebben gereden. Maar je moet nog altijd snel rijden om de snelste te zijn. Heel zeker zijn we er nog niet van, maar dit is een goed uitgangspunt en we daar moeten we ons voordeel uit halen. Het gevoel dat ik bij het team heb is fantastisch. Ik wilde graag terug naar mijn eigen team en het is leuk om dat nu te doen! We hadden wel last van stress omdat het team samen met M-Sport in acht dagen tijd de auto moest bouwen en naar Noorwegen brengen. Dat was een fantastische prestatie!

Ondanks het feit dat Ogier wat rustiger aan deed dan normaal zoals Ostberg al vermeldde, is het nog maar de vraag of dat ook de verklaring is dat Ogier niet verder kwam dan een 17e plek… Dat moet blijken tijdens de eerste proef die donderdagavond wordt gereden in Karlstad. De proef is live te zien via WRC+ vanaf 20:00 uur donderdagavond. De andere proeven die live te zien zijn zaterdag 11 februari om 10:00 uur, (proef 11), Proef 14 is zaterdag om 15:00 uur te zien. De afsluitende PowerStage ten slotte is te zien om 12:00 uur op zondag middag. Ook op RedBull TV zijn er tijdens het weekend regelmatig uitzendingen over de rally van Zweden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.