Mads Ostberg at 2016 Rally Sweden

04-02-2017 – Nadat hij afgelopen seizoen als eerste rijder voor het team van M-Sport uitkwam, was het vooruitzicht voor 2017 voor Mads Ostberg nog helemaal onzeker. De Noor was dan ook de grote afwezige tijdens de Rally van Monte Carlo, maar maakt volgende week zijn rentree tijdens de Rally van Zweden, in de nieuwe generatie van de Ford Fiesta RS WRC.

Terwijl hij de Rally van Monte Carlo moest missen, is Ostberg de laatste weken druk bezig geweest om zo goed mogelijk voorbereid aan de start te verschijnen van zijn thuiswedstrijd. Tijdens de tweede ronde van het Wereldkampioenschap Rally’s komen hij en navigator Ola Floene aan de start in de 2017-generatie van de Ford Fiesta RS WRC, een wagen die we afgelopen maand al in actie zagen met Sébastien Ogier, Ott Tänak en Elfyn Evans achter het stuur. Ostberg zal net als hen steun ontvangen van het team van M-Sport, maar rijdt in tegenstelling tot zijn merkgenoten een privéprogramma.

Mads Ostberg: “Dit is een enorm grote uitdaging voor mij en voor het team. Het is allemaal nog een beetje stressen, aangezien we niet weten hoe het allemaal uit gaat pakken. Als het goed is, kunnen we dit weekend nog gaan testen met de wagen. Toch zal dat ten opzichte van de rest, die al ruim zes maanden met de nieuwe wagens aan het testen zijn, allesbehalve in mijn voordeel zijn. Aan de andere kant ben ik blij om terug te zijn bij mijn eigen team, met de oude bekende garde! De plannen zien er mooi uit: Met twee Fiesta WRC’s komend seizoen de strijd aangaan. Zweden zal een erg spannende maar ook uitdagende wedstrijd gaan worden voor ons, aangezien we weinig tijd hebben gehad om te testen. Toch hopen we mee te kunnen doen voor een podiumpositie. Dat doel zou niet onmogelijk moeten zijn gezien mijn sterke prestaties hier tijdens de afgelopen edities.”

Het tweede zitje bij Adapta Motorsport zal worden bezet door Martin Prokop, die overigens nog niet tijdens de Rally van Zweden in actie gaat komen. Aanstaande donderdag gaat de tweede ronde van het World Rally Championship van start, en uiteraard brengen we u dan weer op de hoogte van het allerlaatste nieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.