Foto: www.rallylovers.be

01-03-2015 – Kris Princen wist gisteren de eerste manche van het BK rally te winnen. Hij pakt de eerste zege dit seizoen in de Haspengouw Rally en daarmee belangrijke punten voor het kampioenschap. Hier is een uitgebreid verslag van wat er gisteren gebeurde in Landen.

Na 3 proeven was het de Fabia S2000 van Freddy Loix die de leiding pakte. Het duel om de 2e plaats ging tussen de wagens van Tsjoen (Citroën) en Princen (Peugeot). Loix stond na 3 proeven al ruim een halve minuut voor. Maar na de 3e klassementsproef kwam er een verontrustigend geluid uit de Skoda van Loix. Niet veel later bleek dat de krukas gebroken was. Dit betekende dat Loix zijn weg niet meer kon vervolgen en het duel nu tussen Princen en Tsjoen ging.

Kris Princen ontving door te laat te komen bij een TC 10 seconden straftijd. Ondanks dat wist hij op KP5 van de wedstrijd Tsjoen in te halen en vervolgens zijn voorsprong uit te breiden. Op KP6 verloor Tsjoen opnieuw wat tijd waardoor er een duel kwam om de 2e positie tussen de heren Tsjoen, Cherain en Verschueren. Allen rijden ze in een Citroën DS3 R5. Op KP7 was het echter Verschueren die de 2e positie overnam. Tsjoen zakte terug in het klassement naar een 4e positie door een lekke band. Cherain die de tweede positie gemakkelijk had kunnen pakken maar onder druk veel fouten maakte en teveel weggaf op Verschueren.

Door die fouten moest Cherain uiteindelijk tevreden zijn met een vierde plaats. Daarmee wist hij nog wel voor de 5e plaats, Pieter Tsjoen, te finishen. Teammaat Bertrand Grooten wist uiteindelijk een 7e positie te pakken. De winst was voor Kris Princen die eigenlijk niet heel erg onder druk heeft gestaan tijdens deze wedstrijd. De tweede plaats was zoals eerder gezegd voor Vincent Verschueren. Verrassend 3e werd de Subaru van Allart en Surson. Zij profiteerde van de fouten/problemen van Tsjoen en Cherain en kregen daarmee de 3e plaats in hun handen geschoven.

Tot slot de Nederlanders. Een geweldige dag voor Michiel Becx, ondanks een lekke band wist hij achter Tsjoen op een 6e positie te finishen! Ook de Nederlander Han Hoendervangers mag zeker niet klagen. Hoendervangers wist als 12e te finishen in de Evo X R4. Meer pech was er voor Johan Faes. Faes raakte van de weg nadat hij een fruitboom had geraakt. Teveel schade aan de auto zorgde ervoor dat Faes zijn weg niet kon vervolgen. Verder was er een keurige 20e positie voor de Nederlander Gert-Jan Kobus. En BMW rijder Sjef Meerschaert wist ondanks een straftijd als 30e te finishen.

De volgende rally voor het Belgisch kampioenschap is de SPA Rally. Deze zal op 14 en 15 maart verreden worden. Gaat Princen hier zijn kampioenschap kansen vergroten of is het Loix of misschien wel één van de Citroën rijders die hun voordeel weten te pakken. We gaan het zien over 2 weken in Spa.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.