24-04-2016 – Na de eerste dag stond de Fin nog aan de leiding, maar nu lijkt het doek gevallen te zijn voor Jari-Matti Latvala en Miikka Anttila. Beiden crashten hard van de baan op de veertiende klassementsproef, waardoor de eerste positie weer openlag voor vele andere rijders, die gelijk vol de strijd aangingen met elkaar.

Tot en met de dertiende klassementsproef was de Volkswagen Polo R WRC van Latvala en Anttila nog altijd het snelste in het algemene klassement. De onderstaande video zegt echter al genoeg, want nadat de wagen driemaal overdekop sloeg was het over en uit voor dit Finse duo. Beiden zijn gelukkig ongedeerd gebleven en konden vrijwel direct uit de wagen stappen, maar de eerste positie lag nu wel weer open voor de rest van het veld. Het zou Hayden Paddon zijn die met de Hyundai deze leiding overnam, en na de zaterdag een voorsprong had van 30 seconden op regeren wereldkampioen Sébastien Ogier en navigator Julien Ingrassia, en dat met nog slechts drie proeven op het programma tijdens de zondagproeven.

Achter deze twee mannen vooraan wist ook Andreas Mikkelsen te profiteren van het wegvallen van zijn teamgenoot, want hij en navigator Anders Jaeger wisten op deze manier door te schuiven in het algemene klassement naar de derde positie. Dani Sordo en Marc Martí volgden daarachter op een keurige vierde positie, en komen daarbij wel erg dichtbij het podium wat zij voor ogen hadden. Mads Ostberg volgt vervolgens steevast op de vijfde positie, maar zal waarschijnlijk geen kans meer zien één van zijn concurrenten bovenin het klassement voorbij te gaan. Thierry Neuville wist tijdens de zaterdag te stijgen in het klassement naar de zevende positie algemeen, en volgt daarmee achter de lokale rijder Marcos Ligato, die het overigens geweldig doet tussen de WRC-rijders!

In het WRC2 zagen we al vroeg op de zaterdag dat Didier Arias, die op dat moment tweede stond, aan de kant moest met elektrische problemen. Hierdoor wist Nicholas Fuchs onder de vlag van het Nederlandse team WeversSport door te schuiven naar de tweede positie in deze categorie, maar nog altijd met een grote achterstand op leider Abdulaziz Al-Kuwari genavigeerd door Killian Duffy in de Skoda Fabia R5. Al-Kuwari zou echter over de kop vliegen tijdens de dertiende klassementsproef, waardoor de leiding zomaar in handen werd geschoven van Fuchs en Fernando Mussaro in de Skoda Fabia R5. De Pool Hubert Ptaszek schoof daardoor ook door naar de tweede positie met zijn Peugeot 208 T16, maar gezien zijn achterstand lijkt het erop dat we voor het eerst sinds tijden een Nederlands team in zo’n hoge categorie zullen zien winnen.

Zoals gezegd worden vandaag de laatste drie klassementsproeven verreden. Het zal extra spannend worden aangezien er zowel in het WRC als in het WRC2 een verrassend team bovenaan staat. Kijk morgen daarom weer om niets te missen van deze bovennatuurlijk spannende wedstrijd in Argentinië!

 

Tussenstand WK Rally van Argentinië na dag 2

1uparrow green.svg 1. H. Paddon / J. Kennard (Hyundai – 2:54:45.6)

1rightarrow blue.svg 2. S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen – +29.8)

1uparrow green.svg 3. A. Mikkelsen / A. Jaeger (Volkswagen – +44.3)

1uparrow green.svg 4. D. Sordo / M. Martí (Hyundai – +1:02.0)

1uparrow green.svg 5. M. Ostberg / O. Floene (Ford – +3:46.2)

1uparrow green.svg 7. T. NEUVILLE / N. GILSOUL (Hyundai – +8:17.9)

 

VIDEO: Crash Jari-Matti Latvala op KP14

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.