Afbeeldingsresultaat voor hayden paddon rally sweden 2017

19-02-2017 – Hayden Paddon is opgelucht dat hij tijdens de Rally van Zweden het juiste ritme weer te pakken begon te krijgen. De Nieuw-Zeelander had het tot dan toe nog altijd zwaar met het verwerken van het ongeluk die hij veroorzaakte, waarbij een toeschouwer om het leven kwam. Door punten te halen in Zweden is Paddon naar eigen zeggen weer een stap dichterbij zijn ‘oude’ ritme.

Ondanks dat Paddon geen foutloze wedstrijd kende tijdens de tweede ronde van het World Rally Championship, wist de Hyundai-coureur uiteindelijk als zevende over de eindstreep te komen en pakte daarmee zijn eerste punten van het seizoen. De Nieuw-Zeelander gaf aan dat hij echter niet lekker in zijn vel zat, vooral niet tijdens het eerste deel van de rally, gezien het fatale ongeluk van hem en navigator John Kennard tijdens de openingsproef van de Rally van Monte Carlo, wat een Spaanse toeschouwer het leven kostte. Paddon gaf aan opgelucht te zijn toen hij alsnog punten voor het kampioenschap binnen wist te slepen.

Hayden Paddon: “Om hier te finishen en punten te pakken betekent meer voor me dan wat sommige mensen zullen denken. We wisten dat het hier lastig zou worden. Onze voorbereiding was echter goed en ik was ervan overtuigd dat we onze prestaties van vorig jaar (toen hij de rally als tweede eindigde) konden herhalen. Vanaf de Shakedown werd echter duidelijk dat alles anders was dan anders. Mentaal ging het vanaf vrijdagmiddag een stuk beter. Het zat ons tegen op zaterdag, maar in mentaal opzicht voelde ik me veel beter en weer de oude. Dat is ook wat we nodig hebben voor de rest van het seizoen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.