Patrick Snijers en Luc Bouchat rijden volledig BK rally in 2018 met Porsche 997 GT3

11-02-2018 – Patrick Snijers werd eind vorige maand alweer 60 jaar. Toch denkt de ex-rallykampioen nog lang niet aan stoppen. Ruim 42 jaar nadat hij zijn debuut maakte, maakt Snijers zijn rentree in de rallysport.

De laatste keer dat Snijers tijdens een volledig BRC-programma in actie kwam was in 2012. Zijn laatste zege in het Belgisch Rallykampioenschap was in 2013, toen hij zich tijdens de East Belgian Rally naar de ereprijs reed. Samen met Luc Bouchot zal Snijers dit jaar opnieuw in actie komen tijdens alle wedstrijden van het BRC. Afgelopen dinsdag maakte hij zijn plannen bekend via een livestream van BMA. Snijers krijgt onder meer steun van Maes Containers, een nieuwe partner die zijn eerste stappen in de autosport zet. Snijers was vooral in de jaren ’80 zeer succesvol, en gaf aan dat hij daarom nog steeds sponsoren kan overtuigen tegenwoordig.

Patrick Snijers: “Het is precies op die successen en die bekendheid dat ik nog steeds kan teren om sponsors overtuigen. Voor 2018 hebben we een nieuwe sponsor Containers Maes. De thuisbasis van Maes Containers is Tessenderlo, niet toevallig de plaats waar ik ben opgegroeid. Yves Maes wil zijn zaak via de rallysport verder uitbouwen. Luc en ik zullen de kleuren van Maes Containers van Ieper tot Saint Vith uitdragen en proberen waardige ambassadeurs te zijn. We gaan hard moeten werken willen we kampioen in de GT-klasse. Een algemene overwinning zoals enkele jaren geleden in de East Belgian Rally zal moeilijk worden want de R5 wagens zijn steeds sneller geworden. Maar als we rijden om de GT-klasse te winnen dan kunnen we aan het einde van het seizoen wel hoog genoteerd staan. Het is ons doel om het seizoen af te sluiten als GT-kampioen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.