11-02-2018 – Paul Lietaer viert dit jaar zijn 60ste verjaardag, maar aan stoppen met rally rijden denkt ‘De Snor’ nog niet. Vorig jaar reed hij in de Rally van Kortrijk nog met een Skoda Fabia WRC, en ook in het seizoen 2018 zal Paul Lietaer met een nieuwe wagen aan de start komen. 

Het is voor Paul echter geen onbekende wagen, hij zal immers met de iconische Opel Manta 400 waarmee hij in 1988 het Belgisch Nationaal Rally Kampioenschap won rijden. Vorig jaar haalde Lietaer die wagen terug uit Nederland. Deze Opel Manta 400 heeft een indrukwekkend palmares want voordien werd de wagen ook bestuurd door Guy Fréquelin. Toen Paul de wagen later verkocht in Nederland werd Theo van de Berg nog Nederlands kampioen met de wagen.

Paul Lietaer: “Het is de wagen waarmee Guy Fréquelin de Condroz Rally reed in 1985. Ik kocht die wagen in 1986 en in 1988 werd ik nationaal kampioen met de Manta, waarna de wagen verkocht werd. Vorig jaar heb ik ontdekt dat deze Opel Manta 400 al 15 jaar in de showroom stond bij Biesheuvel in Nederland. We hebben de auto gekocht en deze winter helemaal gestript, gezandstraald en terug opgebouwd. Andy De Baeremaeker en ik, we hadden er heel wat werk aan, maar hij staat er nu weer bij als nieuw. De Subaru Legacy was een leuke wagen, maar er is te weinig concurrentie. Ik beleef daarbij zeker evenveel plezier bij het bouwen van deze wagen als bij het rijden. Men vraagt me of de Manta wel sneller zal zijn dan de Escort, maar ik ben er bijna zeker van van wel. De Manta heeft 60 pk extra en is misschien wel groter maar niet veel zwaarder. Vele onderdelen zijn in Kevlar gemaakt. In de korte situaties zal ik misschien wat verliezen, maar in de snelle bochten kan ik dat wel goed maken.”

Ook de navigator past in het project. Bruno Vienne, van de gelijknamige garage in Deerlijk, zal de nota’s lezen. Paul Lietaer werkte ten tijde van het behalen van de nationale titel en gedurende 20 jaar bij Garage Vienne. Paul Lietaer begint alvast aan het seizoen in de Rally van Haspengouw. Een deelname in Spa is nog niet zeker. Misschien gaat hij daar namelijk toch weer rijden met de Subaru.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.